Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

Θα έμπαινες ποτέ σε έναν τέτοιο χώρο. Μια επίσκεψη σε κάθε ένα από αυτά τα νεκροταφεία αποτελεί πρόκληση (pics)

Τα νεκροταφεία δεν θα μπορούσαν ποτέ να χαρακτηριστούν ως ευχάριστα μέρη και είναι γεγονός ότι προκαλούν ρίγη  και φόβο όταν τα επισκέπτεσαι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά νεκροταφεία στον κόσμο που προκαλούν εφιάλτες στους επισκέπτες και όχι άδικα.

10. Το νεκροταφείο Chamula

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

Το νεκροταφείο Chamula βρίσκεται στην επαρχία Chiapis του νοτίου Μεξικού. Στο σημείο δεσπόζει μια μισογκρεμισμένη καθολική εκκλησία, που έχει να λειτουργήσει από το 1960 όταν την εγκατέλειψε ο τελευταίος ιερέας που βρέθηκε στην περιοχή. Από τότε, γύρω από αυτή επικρατεί χάος, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν να θάψουν όσο πιο κοντά γίνεται τους νεκρούς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κανονικοί τάφοι, παρά μόνο σταυροί στο χώμα, διάσπαρτοι σε όλη την περιοχή.

Μέχρι και σήμερα οι κηδείες γίνονται από τους ίδιους τους κατοίκους και όχι από κάποιον ιερέα, με αποτέλεσμα ένα από τα έθιμα να είναι η θυσία ζώων προς τιμή του νεκρού.

9. Το "νεκροταφείο των μαγισσών"

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

Το "νεκροταφείο των μαγισσών" βρίσκεται κοντά στο Τενεσί των ΗΠΑ. Ονομάστηκε έτσι εξαιτίας των τρομακτικών μνημάτων και των τάφων που δεσπόζουν στο σημείο. Μάλιστα, σε πολλούς από τους τάφους υπάρχουν σύμβολα όπως αστέρια, "πεντάλφες" και άλλα παράξενα σύμβολα. Οι μετέπειτα έρευνες απέδειξαν πως τα σύμβολά αυτά τοποθετούνταν όταν ήταν άγνωστα τα στοιχεία των νεκρών.

8. Το νεκροταφείο του Σαν Λουίς

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

 

Πρόκειται για το παλαιότερο νεκροταφείο της Νέας Ορλεάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1780 και είναι το πιο τρομακτικό από τα νεκροταφεία της περιοχής, χάρη στην αρχιτεκτονική των τάφων του. Στο παρελθόν οι νεκροί ενταφιάζονταν μέσα σε κρύπτες και βάλτους, καθώς στην περιοχή υπήρχε λίμνη, που την περίοδο των βροχών το νερό τους κάλυπτε. Σήμερα είναι ελάχιστοι εκείνοι που επιλέγουν να θάψουν τους νεκρούς τους στην περιοχή.

7. Το παλιό εβραϊκό νεκροταφείο

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

Το παλιό εβραϊκό νεκροταφείο βρίσκεται κοντά στη Πράγα. Δημιουργήθηκε τον 15ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης, αλλά συνάμα και πιο τρομακτικά. Στην περιοχή έχουν ταφεί μέλη πολλών εβραϊκών, κυρίως, οικογενειών, ενώ συναντώνται περισσότεροι από 12.000 τάφοι. Ο αστικός μύθος θέλει ιστορίες με φαντάσματα και στοιχειωμένους τάφους να εξελίσσονται μετά τη δύση του ήλιου.

6. Κοιμητήριο του "San Michele"

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

Το νεκροταφείο στο νησί του San Michele (Αγίου Μιχαήλ) δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα, όταν οι αρχές της Νάπολης αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την ταφή των νεκρών στη Βενετία, με αποτέλεσμα να ψάχνουν άλλο έδαφος κατάλληλο για δημιουργία νεκροταφείου. Και το βρήκαν στο San Michele, το νησί- κοιμητήριο στη μέση του οποίου δεσπόζει μια Πιετά. Επειδή, στο νησί το μόνο που υπάρχει είναι μνήματα και τάφοι οι ιστορίες για φαντάσματα δίνουν και παίρνουν.

5. Το κοιμητήριο Recoleta

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

 

Η Recoleta είναι μια γνωστή γειτονία του Μπουένος Άιρες και το νεκροταφείο είναι ένα από τα διασημότερα του κόσμου, με αποτέλεσμα να αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό της περιοχής. Το νεοκλασικό νεκροταφείο έχει εμφανής επιρροές από την αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική, ωστόσο παράλληλα επηρεάζεται και από τα ευρωπαϊκά μαυσωλεία. Το νεκροταφείο δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα και το παράξενο με αυτό είναι τα οικοδομήματα που μοιάζουν με μικρές οικίες των νεκρών, τα οποία, μάλιστα, χωρίζονται και σε τετράγωνα, όπως ακριβώς και οι γειτονιές.

4. Το νεκροταφείο των Μονομάχων

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

 

Στην Έφεσο δεσπόζει ένα από τα αρχαιότερα νεκροταφεία του κόσμου και εικάζεται πως σε αυτό είναι θαμμένοι οι μονομάχοι που πολεμούσαν στις Ρωμαϊκές αρένες. Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για 67 τάφους πολεμιστών ηλικίας από 20 έως 30 ετών, που έπεσαν νεκροί από βαριά χτυπήματα ή και θανατηφόρους τραυματισμούς από άγρια ζώα. Οι ταφόπλακες μαρτυρούν ότι οι νεκροί ήταν σπουδαίοι πολεμιστές, στις ρωμαϊκές αρένες, καθώς υπάρχουν σε αυτές λαξευμένες ζωγραφιές που τους δείχνουν να πολεμούν.

3. Το  κοιμητήριο Merry

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

Το κοιμητήριο Merry βρίσκεται στη Ρουμανία και είναι ένα από τα πιο τρομακτικά του κόσμου γιατί οι συγγενείς των νεκρών συνηθίζουν, από τότε που δημιουργήθηκε, να φτιάχνουν πάνω στις ταφόπλακες εικόνες, που δείχνουν τον τρόπο του θανάτου του νεκρού. Έτσι, το νεκροταφείο είναι γεμάτο με ξύλινες ταφόπλακες με έντονα χρώματα που εκτός από την εικόνα του θανάτου συμπεριλαμβάνουν και την ιστορία της ζωής του θανόντα.

2. Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

 

Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων μοναχών (Catacombe dei Cappuccini) είναι ταφικές κατακόμβες στο Παλέρμο της Σικελίας. Σήμερα αποτελούν ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, αλλά ταυτόχρονα και μια εξαιρετική ιστορική καταγραφή της κοινωνίας του Παλέρμο κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Οι κατακόμβες συγκαταλέγονται δίκαια στη λίστα με τα πιο τρομακτικά νεκροταφεία του κόσμου, καθώς σώματα των νεκρών αφήνονταν να χάσουν όλα τα υγρά τους και μετά ταριχεύονταν ή τα οστά τους τυλίγονταν με άχυρα μέσα στα νεκρικά τους ρούχα, έτσι ώστε να έχουν κάποιο όγκο. Με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν διασωθεί άκαιρες πολλές μούμιες.

Σήμερα, οι ταφικές κρύπτες περιέχουν περίπου 8000 νεκρούς από τον 17ο αιώνα ως τον 20ο, ντυμένους με τα ρούχα που φορούσαν.

1. Το κοιμητήριο Highgate

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά νεκροταφεία του κόσμου

Το κοιμητήριο Highgate βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο. Το δυτικό τμήμα του ανάγεται στη βικτωριανή εποχή και εγκαινιάστηκε το 1839. Το αρχικό σχέδιο εκπονήθηκε από τον Άγγλο αρχιτέκτονα Stephen Geary και έχει περισσότερους από 53.000 τάφους και υπολογίζεται πως περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί εκεί.

Το τρομακτικό στο νεκροταφείο είναι τα άρτια αγάλματα από ανθρώπους, αγγέλους και ζώα που καθρεφτίζουν την εμμονή της βικτωριανής εποχής με τα συγκεκριμένα μοτίβα, που έχουν πολλά Αιγυπτιακά χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος αυτών των αγαλμάτων ήταν η ανάδειξη της ευγενικής καταγωγής των νεκρών, ωστόσο σήμερα προκαλούν φόβο στους ζωντανούς.

(Πηγή: Wonderlist)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίστες
SHARE:

24Media Network