ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Πάσχα 2022: Έφτασε το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Ολοκληρώθηκε η διανομή του

Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα. Διανεμήθηκε επιτυχώς σε 7 επιπλέον προορισμούς της χώρας. Το μήνυμα του ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέα Κατσανιώτη που έκανε τη μεταφορά.

Τελετή αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα

Άγιο Φως: Έγινε αρχηγός Κράτους από τον Σημίτη - Η "αποκαθήλωση" και οι ρίζες της αμφισβήτησης

Το Αγιο Φως ήταν ο Αρχηγός Κράτους που μας επισκεπτόταν πιο συχνά από οποιονδήποτε άλλο. Η αντιμαχία για το "θαύμα", οι έρευνες και οι ρίζες της αμφισβήτησης που πάνε αιώνες πίσω.

Πάσχα 2021

Πάσχα με SMS 6: Όλα τα μέτρα για κυκλοφορία και εκκλησίες - Πώς θα βρεθούμε στο πασχαλινό τραπέζι

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις έχουν απελευθερωθεί ενώ και το ωράριο κυκλοφορίας είναι πλέον διευρυμένο με την λειτουργία των εκκλησιών να έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε οι πολίτες να κάνουν Πάσχα τηρώντας τα μέτρα

Στιγμιότυπo από την Ανάσταση

Άγιο φως: Τι αλλάζει στη διαδικασία μεταφοράς στην Ελλάδα

Ο δικηγόρος Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λ. Κιτσάρας περιέγραψε πώς θα πραγματοποιηθεί η τελετουργία στον Πανάγιο Τάφο, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού και πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στη χώρα μας.

Άγιο Φως

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Ο Χριστός, η μόνη προσωπικότητα στον κόσμο που έθεσε εαυτόν υπέρ της δικαιοσύνης

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' ευχήθηκε σε όσους έχουν αμφιβολίες και προβλήματα, το 'Αγιο Φως να τους φωτίσει και να τους οδηγήσει στην οδό της αληθείας, ενώ μίλησε για τη σημασία της προσωπικότητας του Χριστού.

Ιεροσόλυμα - Τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Ιεροσόλυμα: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ' εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως» και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα.

Αρχιεπίσκοπος Γεράσων: Έτσι ανάβουμε το Άγιο Φως, ειδωλολατρία ότι έρχεται από τον ουρανό

Αρχιεπίσκοπος Γεράσων: Έτσι ανάβουμε το Άγιο Φως, ειδωλολατρία ότι έρχεται από τον ουρανό

Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός - Τι λέει στην κάμερα ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης - "Είναι φυσικόν φως. Δεν κατέρχεται κανένα φως από τον ουρανό".

Η αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Σάλος με το Άγιο Φως: "Ποιο θαύμα; Το ανάβω με αναπτήρα" - Η αντίδραση του Πατριαρχείου

Έντονες αντιδράσεις, ιδιαιτέρως από την πλευρά της Εκκλησίας, προκαλεί βιβλίο που υποστηρίζει, επικαλούμενο μαρτυρίες σκευοφυλάκων του Πανάγιου Τάφου, ότι το Άγιο Φως ανάβει ανθρώπινο χέρι με σπίρτα ή αναπτήρα. Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές.