Ακυρώθηκε η χορηγία του οίκου ανοχής σε σχολείο

Ακυρώθηκε η χορηγία του οίκου ανοχής σε σχολείο

Δόθηκε εντολή να επιστραφεί το φωτοτυπικό μηχάνημα που χορηγήθηκε σε δημοτικό σχολείο από ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής. Το αξιακό υπόβαθρο της απόφασης

Εντολή να επιστραφεί το φωτοτυπικό μηχάνημα που δόθηκε σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, μέσω χορηγίας που έγινε στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων από ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, έδωσε ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Παναγιωτόπουλος, ''αποδεχόμενος την παιδαγωγική ευθύνη μου ως  περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, έδωσα εντολή να επιστραφεί το φωτοτυπικό μηχάνημα το οποίο χορηγήθηκε στη σχολική μονάδα, ελπίζοντας ότι συγχρόνως δίνω το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι κανένας δε νομιμοποιείται να εκθέτει το θεσμό του σχολείου και να αποκομίζει κέρδη εις βάρος των μαθητών''.

Και προσθέτει: ''Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ' ανάγκη και ηθικό. Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας''.

Αδιανόητη η σχολική προσέγγιση ως μέσο διαφήμισης

Ακόμη, ο περιφερειακός διευθυντής τονίζει πως ''δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δημοτικό σχολείο διαπαιδαγωγεί τα νέα μέλη της κοινωνίας μας, υπαγορεύει το αξιακό τους σύστημα και διαμορφώνει τις στάσεις ζωής τους''.

''Θεωρώ συνεπώς'', συνεχίζει ο Γ. Παναγιωτόπουλος, ''αδιανόητο να επιτρέπεται να προσεγγίζεται η σχολική μονάδα αποκλειστικά για τη χρησιμοποίησή της ως όχημα και μέσο διαφήμισης για επιχειρήσεις οποιουδήποτε είδους''.

Απευθυνόμενος, εξάλλου, προς το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, ο Γ. Παναγιωτόπουλος υπογραμμίζει ότι είναι καθήκον όλων των μελών της εκπαιδευτικής  κοινότητας και, βεβαίως, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της σχολικής μονάδας να διαφυλάττουν τις παιδαγωγικές αρχές και τα ιδεώδη της και να προφυλάσσουν τους μαθητές από παρόμοιες ενέργειες, αφού το αποτέλεσμά τους, όπως σημειώνει, είναι η έκθεση της σχολικής μονάδας και του θεσμού  του σχολείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής χορηγός σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

SHARE:

24Media Network