Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ νότια της Κρήτης

Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ νότια της Κρήτης

Ασκηση έγινε την περασμένη Δευτέρα σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ περιελάμβανε συνεργασία σε αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικούς ελιγμούς και συνεργασία αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα (Φ/Γ)ΑΙΓΑΙΟΝ, υποβρύχιο (Υ/Β) Τύπου 214 και έξι αεροσκάφη F- 16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL, καθώς και ελικόπτερα των πολεμικών ναυτικών των δύο χωρών.

https://geetha.mil.gr/

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, η δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών – που προσφάτως ενισχύονται συνεχώς- και συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων, τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο, καταλήγει η ανακοίνωση.Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα