Αεροναυτική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Αεροναυτική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο
Ελληνική φρεγάτα (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε ότι την Τρίτη έλαβε χώρα άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τις λεπτομέρειες της άσκησης στην οποία προχώρησαν την Τρίτη οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που είχε δεσμευτεί με σχετική NAVTEX ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, σχεδίασε οργάνωσε και διεξάγει από το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2020 αεροναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο σε περιοχή που έχει δεσμεύσει σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανόνες ασφαλείας. 

Στην άσκηση συμμετέχουν Φρεγάτες (Φ/Γ), Υποβρύχια (Υ/Β), Αεροσκάφη και δυνάμεις της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Η εν λόγω άσκηση περιλαμβάνει εκπαίδευση σε αντικείμενα αεράμυνας Ναυτικής Δύναμης, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και Ειδικών Επιχειρήσεων”.

Ιδού πλάνα

To τριήμερο 26-28 Αυγούστου εξάλλου θα λάβει χώρα αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μαχητικών σκαφών της Ελλάδας και της Γαλλίας, καθώς και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου στα δυτικά της Κύπρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα