Αμερικάνικο αντιτορπιλικό αξίας 1,8 δισ. δολαρίων στη Σούδα

Αμερικάνικο αντιτορπιλικό αξίας 1,8 δισ. δολαρίων στη Σούδα

Το σκάφος αξίας 1.8 δις δολαρίων ανήκει στον 6ο στόλο του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Ευρώπη και Αφρική και ήρθε στη Σούδα για ανεφοδιασμό και συντήρηση.

Στην Σούδα βρίσκεται από την Δευτέρα το αμερικάνικο αντιτορπιλικό, κλάσης Arleigh Burke, Gonzalez (DDG-66).

Ήρθε στη βάση για ανεφοδιασμό και συντήρηση, με το πλήρωμα να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένο από την στάση τους στα Χανιά, όπως σχολιάζει ο διοικητής, Κρίστοφερ Σβαρτς, αφού κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Κρήτη και να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα.

Αμερικάνικο αντιτορπιλικό αξίας 1,8 δισ. δολαρίων στη Σούδα
Arleigh Burke, Gonzalez
Arleigh Burke, Gonzalez 190401-N-AG490-0251 SOUDA BAY, GREECE (APRIL 1, 2019) THE ARLEIGH BURKE-CLASS GUIDED-MISSILE DESTROYER USS GONZALEZ (DDG 66) APPROACHES SOUDA BAY, GREECE, APRIL 1, 2019. GONZALEZ, HOME-PORTED IN NORFOLK, IS DEPLOYED TO THE U.S. 6TH FLEET AREA OF OPERATIONS IN SUPPORT OF U.S. NATIONAL SECURITY INTERESTS IN EUROPE AND AFRICA. (U.S. NAVY PHOTO BY MASS COMMUNICATION SPECIALIST 3RD CLASS MAXWELL ANDERSON/RELEASED)

Το σκάφος αξίας 1.8 δις δολαρίων ανήκει στον 6ο στόλο του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Ευρώπη και Αφρική. Ναυπηγήθηκε το 1995, ζυγίζει περίπου 9.000 τόνους, έχει μήκος 154 μέτρα, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες μέχρι και 56 χιλιομέτρων/ώρα. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 281 άτομα προσωπικό, μαζί με τους αξιωματικούς.

Αμερικάνικο αντιτορπιλικό αξίας 1,8 δισ. δολαρίων στη Σούδα

Όπως αναφέρεται από το ΝΑΤΟ, η βάση της Σούδας είναι άκρως εξυπηρετική σε ακόμη μία περίπτωση, συντελώντας στην ασφάλεια και την σταθερότητα σε Ευρώπη, Αφρική και νοτιοδυτική Ασία.

Πηγή: 

zarpanews

SHARE:

24Media Network