Επικοινωνιακά τουρκικά “κόλπα” περί παρενόχλησης τουρκικής κορβέτας από ελληνική πυραυλάκατο

Επικοινωνιακά τουρκικά “κόλπα” περί παρενόχλησης τουρκικής κορβέτας από ελληνική πυραυλάκατο

Δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου υποστηρίζει ότι η πυραυλάκατος "Παναγιώτης Κρυσταλλίδης" παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα "Burgazada" σε "διεθνή ύδατα στο Αιγαίο".

Για παρενόχληση τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο από ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κάνει λόγο σε τηλεγράφημά του το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» δημοσιεύοντας μάλιστα και βίντεο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα του «Anadolu» η πυραυλάκατος «Παναγιώτης Κρυσταλλίδης» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα «Burgazada»  σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ακριβής θέση.

Όπως επισημαίνει το τουρκικό πρακτορείο, η ελληνική πυραυλάκατος φέρεται να προσέγγισε στα 200 μέτρα αριστερά την τουρκική κορβέτα, ενώ προσθέτει ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε τελικά να απομακρυνθεί μετά τις προειδοποιήσεις από το τουρκικό πλοίο ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Anadolu» δεν αναφέρει την ημερομηνία που φέρεται να έλαβε χώρα το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Militaire.gr, η τουρκική κορβέτα έπλευσε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή της Σίφνου και συγκεκριμένα σε απόσταση πέντε μιλιών από το ελληνικό νησί όταν επενέβη η πυραυλάκατος.

Η κορβέτα «Burgazada» συμμετέχει στη ναυτική άσκηση Θαλασσόλυκος 2019 που διεξάγει η Άγκυρα από τις 13 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα