Απειλές Γιλντιρίμ για την Κύπρο και την Exxon Mobil

Ο  Μπιναλί Γιλντιρίμ
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ AP

Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στις θάλασσες.

Ο Μπιναλί Γιλντερίμ, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και νυν πρόεδρος του κοινοβουλίου της, απείλησε ακόμη και την Exxon Mobil που ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Κύπρο.

Όπως γράφει το Militaire.gr , μιλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο της Σμύρνης για το ερευνητικό πλοίο Piri Reis, το οποίο ήταν η αιτία της κρίσης 1987 στο Αιγαίο ο Γιλντιρίμ είπε ότι "οι μεγάλες εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνες πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους. Η Τουρκία θα ανταποκριθεί σε όλες τις προσπάθειες αμφισβήτησης των νόμιμων συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο και στα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου …Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε μια ίντσα των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θάλασσες”.

Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στις θάλασσες.

"Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια σοβαρή κρίση στο ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κύπρου. Οι θάλασσες είναι κοινή ιδιοκτησία και κληρονομιά της ανθρωπότητας και επομένως η εκμετάλλευση δεν μπορεί να γίνεται από μια μόνο χώρα, μια κοινότητα. Πρέπει σίγουρα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και του Νότου”.

Αν αναρωτιέστε γιατί μετά από πολύ καιρό σιωπής ο Γιλντιρίμ εμφανίστηκε ,ίσως η απάντηση βρίσκεται στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε περισσότερα στο Militaire.gr:

Ο νεκρός Λοχίας του Έβρου για τον οποίο ποτέ δεν μάθαμε και τι κρύβει η ιστορία του

” Ρουβίκωνες της αποστρατείας”! Ένας Πτέραρχος καλεί τους απόστρατους να αφυπνιστούν και να παλέψουν!

Αερομαχίες στο Αιγαίο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μυτιλήνη: Η κόρη του Μπιναλί Γιλντιρίμ για διακοπές στο Μόλυβο

Τουρκία: Νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

Τον Τζορτζ Σόρος βλέπει ο Ερντογάν πίσω από την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Τουρκίας

SHARE: