Αποστολάκης: Επιμένω σε ισοπέδωση βραχονησίδας αν ανέβουν Τούρκοι

Αποστολάκης: Επιμένω σε ισοπέδωση βραχονησίδας αν ανέβουν Τούρκοι
Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

"Απο ένα σημείο και μετά τα πράγματα είναι μονόδρομος" τόνισε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Τι είπε για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.

“Όσο βρίσκουν έδαφος κι έχουν περιθώρια γίνονται και πιο προκλητικοί” είπε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΙ  αν ισχύει η φράση που είχε πει στο παρελθόν ότι αν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα θα πρέπει να ισοπεδωθεί ο κ. Αποστολάκης απάντησε:

“Βεβαίως πρέπει να ισχύει. Μα δεν έχεις άλλα περιθώρια. Διαφορετικά δεν υπάρχει υπόσταση κράτους. Δεν υπάρχει κυριαρχία. Δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν δεν ισχύει αυτό το πράγμα τι κάνουμε; Μπορείτε να μου πείτε γιατί καταπίνουμε τις εναέριες και θαλάσσιες  παραβιάσεις ; Γιατί δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πόλεμο για ένα θέμα που μπορείς να το διαχειριστείς και διαφορετικά. Αλλά όταν γίνει κατάληψη εδάφους δεν μπορείς να το πεις αλλιώς τι θα πεις; Δεν είναι αυτό που βλέπετε; Πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα”.

“Απο ένα σημείο και μετά τα πράγματα είναι μονόδρομος” συμπλήρωσε.

Ο υπουργός σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε “ακούσαμε πρόσφατα στις ειδήσεις και στις ανακοινώσεις για “πτήσεις ρουτίνας”. Οι πτήσεις παραβιάσεων έγιναν πτήσεις ρουτίνας, αν είναι δυνατόν. Αυτά είναι τα πολύ άσχημα” και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά “είμαστε και υποχωρητικοί και διαλλακτικοί γιατί δεν θέλουμε να δημιουργούμε ρήξεις”.

Ο ναύαρχος εκτίμησε ότι τον τελευταίο καιρό οι τουρκικές παραβιάσεις έχουν ενταθεί και έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά, καθώς όπως είπε δεν έχουμε ξαναδεί όπως είπε τόσες πολλές υπερπτήσεις πάνω από κύρια νησιά και από σαφές ελληνικό έδαφος.

“Αυτό που έχω ξαναπεί πάρα πολλές φορές είναι ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα κάποιος πρέπει να τους φρενάρει”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ενώ συνέχεια λέμε ότι η Τουρκία είναι στριμωγμένη και οικονομικά, φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα