Αποστολάκης σε "κλειστό γεύμα": "Η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες αν ξεπεράσει τα όρια"

Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης
Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης EUROKINISSI

Η ικανοποίηση 30 επιχειρηματιών ακούγοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Το κλειστό γεύμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και οι "καθαρές κουβέντες".

"Αν η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια θα υποστεί τις συνέπειες". Η δήλωση ανήκει στον ΥΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη κι έγινε συμπτωματικά την ίδια ώρα που έγιναν και οι ανακοινώσεις της Exxon Mobil για το κοίτασμα-μαμούθ στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο ΥΕΘΑ βρισκόταν σε “κλειστό γεύμα” του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι 30 επιχειρήσεων.

ADVERTISING

Όπως γράφει το Militaire.gr κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ.Αποστολάκης δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από τους επιχειρηματίες. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις πάνε μαζί με τους οικονομικούς σχεδιασμούς όλων των μεγάλων εταιρειών. Η ανάλυση Αποστολάκη “βαθμολογήθηκε με άριστα 10”, όπως είπε στο Militaire.gr ένας εκ των 30 επιχειρηματιών που ήταν στο γεύμα . “Έκανε ανάλυση υψηλού επιπέδου και εντυπωσίασε η αποφασιστικότητα με την οποία αναφέρθηκε στις πιθανές ελληνικές αντιδράσεις αν η Τουρκία επιχειρήσει ακρότητες στο Αιγαίο ή στην Κύπρο. Ήταν αποφασιστικός χωρίς να είναι ακραίος”, λέει ο ίδιος.

Το συμπέρασμα προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε ο Β.Αποστολάκης για το τι θα πράξει η Ελλάδα, αν η Τουρκία επιχειρήσει να "τρυπήσει" ελληνική ΑΟΖ. Ο ΥΕΘΑ έδωσε με το υπουργικό κοστούμι απαντήσεις που είχε δώσει κι όταν φορούσε τη στολή του Ναυάρχου και Α/ΓΕΕΘΑ. Γι΄ αυτό και έπεισε το ακροατήριο του. Ο κ.Αποστολάκης προσδιόρισε συγκεκριμένα ποιο θα ΄ναι "το κόστος των συνεπειών για την Τουρκία" αν "ξεπεράσει τα όρια". Θα περίμενε ίσως οι επιχειρηματίες να βγουν από το γεύμα προβληματισμένοι.

Αντιθέτως με όσους μίλησε το Militaire.gr δηλώνουν εξαιρετικά ικανοποιημένοι απ΄ όσα άκουσαν από τον ΥΕΘΑ. Οι επιχειρηματίες προτιμούν τις “καθαρές λύσεις” και με όσα είπε ο κ.Αποστολάκης φαίνεται ότι τους έπεισε πως έχει τέτοιες για όλα τα ενδεχόμενα.

Διαβάστε ακόμη στο Militaire.gr:

Σε ποιους έκανε φροντιστήριο για τη Γαλάζια Πατρίδα και τις ψυχολογικές επιχειρήσεις ο ΥΕΘΑ

 Ο εφιάλτης της πυρηνικής σύγχρουσης Ινδίας-Πακιστάν! Τι όπλα διαθέτουν

Υποψήφιος του Ερντογάν το τερμάτισε! “Τάζει” θάλασσα σε ορεινό χωριό! 

Πηγή: 

militaire

SHARE:

24Media Network