Γιατί ο Αποστολάκης συναντήθηκε με την επιτροπή διερεύνησης της φωτιάς στο Μάτι

Γιατί ο Αποστολάκης συναντήθηκε με την επιτροπή διερεύνησης της φωτιάς στο Μάτι
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης Eurokinissi

Η συζήτηση ήταν πολύωρη και δεν περιορίστηκε στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018 στην ανατολική Αττική.

Μία συνάντηση που προκάλεσε εντύπωση είχε στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Όπως γράφει το Militaire.gr, o ΥΕΘΑ ζήτησε να συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης της πυρκαγιάς στο Μάτι. Η συνάντηση ήταν πολύωρη και φυσικά το εύλογο ερώτημα είναι γιατί ήθελε ο Ε. Αποστολάκης να γίνει.

Ο ΥΕΘΑ θέλησε να ενημερωθεί για τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τις έρευνες της επιτροπής για να τα αξιοποιήσει με τρόπο που θα είναι χρήσιμος για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων το καλοκαίρι που έρχεται και δεν είναι πλέον μακριά.

Η συζήτηση δεν περιορίστηκε στη τραγωδία που είχαμε στο Μάτι. Επεκτάθηκε και σε άλλες μεγάλες φωτιές που έχουν πλήξει τη χώρα. Οι ειδικοί ανέλυσαν τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπήρξαν και που θα απασχολήσουν ξανά αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ο Ε. Αποστολάκης είπε στην επιστημονική ομάδα ότι οι ΕΔ αντιμετωπίζουν την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών σαν μια μάχη και επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει εκπαίδευση και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπό ένα φορέα. Υποστήριξε ότι η πρόληψη είναι το Α και το Ω για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όπως αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ , οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να ορίσουν εν ενεργεία στελέχη τους ως εκπροσώπους σε επίπεδο περιφέρειας, πέραν των μέσων που έτσι κι αλλιώς διαθέτουν για την αντιμετώπιση οποιασήποτε μεγάλης φυσικής καταστροφής.

Ο Ε. Αποστολάκης διαβεβαίωσε τους επιστήμονες που τον ενημέρωσαν ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

“Αλληλεγγύη στο ΝΑΤΟ είναι το άρθρο 5 κι όχι το F-35” – Η Γαλλίδα ΥΠΑΜ τα ‘πε “έξω από τα δόντια” στις ΗΠΑ
Αποστολή στα Σκόπια: Στα “σκαριά” η ομάδα επιτελών που θα αναλάβει την αναδιοργάνωση των ΕΔ τους
Ο Μακρόν βγάζει τον στρατό στους δρόμους εναντίον των Κίτρινων Γιλέκων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα