Η Ελλάδα απαντάει στην Τουρκία: Με Navtex δεσμεύει την ίδια περιοχή στο Καστελόριζο

Η Ελλάδα απαντάει στην Τουρκία: Με Navtex δεσμεύει την ίδια περιοχή στο Καστελόριζο

Η Ελλάδα δέσμευσε τον ίδιο γεωγραφικό χώρο έτσι ώστε το Ελληνικό Ναυτικό να βρεθεί στη περιοχή και να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Νέα Navtex και από την Τουρκία.

Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει από προχθές παράνομα τη γνωστή περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Γνωστή, γιατί την δεσμεύουν σχεδόν σε καθημερινή βάση, εδώ και πάρα πολλού μήνες. Η διαφορά για την άσκηση που έχουν προγραμματίσει αύριο έχει να κάνει με την ελληνική αντίδραση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, η απάντηση της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία έρχεται με νέα Navtex η οποία δεσμεύει τον ίδιο γεωγραφικό χώρο την ίδια ημέρα (Τετάρτη (3/9) και την ίδια ώρα, έτσι ώστε το Ελληνικό Ναυτικό να βρεθεί στη περιοχή και να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Μένει να δούμε αν οι Τούρκοι θα επιμείνουν στην άσκησή τους ή δεν θα εμφανιστούν στην περιοχή, όπως κάνουν συνήθως στις περιοχές που δεσμεύουν.

Navtex για τουρκική άσκηση και δυτικά της Κύπρου

Παράλληλα οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα Navtex οι Τούρκοι δεσμεύσουν για άσκηση περιοχή δυτικά της Κύπρου για τις 8 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την περιοχή που κινείται το γεωτρύπανο “Πορθητής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα