Γιατί απελευθερώσαμε αμέσως τους 2 Τούρκους στρατιωτικούς

Γιατί απελευθερώσαμε αμέσως τους 2 Τούρκους στρατιωτικούς
Τουρκικό φυλάκιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα EUROKINISSI

Το επεισόδιο στον Έβρο κινητοποίησε τις δύο πλευρές και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

H άμεση απελευθέρωση των 2 Τούρκων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, μπορεί να προκαλέσει συζητήσεις, αλλά όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές “ήταν μονόδρομος”.

Η Τουρκία επικαλέστηκε το ανθρώπινο λάθος για την είσοδο των στρατιωτικών της στο ελληνικό έδαφος. Ότι ακριβώς υποστήριζε η Ελλάδα επί 5,5 μήνες για την υπόθεση των Κούκλατζη και Μητρετώδη. Συνεπώς και από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποιο άλλο αδίκημα των δύο Τούρκων, η απελευθέρωσή τους ήταν αναμενόμενη.

Όπως αναφέρουν πηγές από το ΥΠΕΘΑ στο Militaire.gr “η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία και δεν φιλοδοξεί να γίνει κιόλας”.

Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα και η Τουρκία προσπαθεί, μάταια μέχρι στιγμής να προσεγγίσει την Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είχε λόγο να “κάνει αντίποινα”, από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι οι 2 Τούρκοι που πέρασαν στο έδαφός μας, δεν μπορούσαν να κατηγορηθούν για κάτι σοβαρό.

Το επεισόδιο στον Έβρο κινητοποίησε τις δύο πλευρές και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Καμμένος και Ακάρ μίλησαν χθες με τον πρώτο να διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κρατήσει τους 2 στρατιωτικούς και να στέλνει το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να λειτουργούν με ψυχραιμία σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Χ. Ακάρ που τον Μάρτιο, όταν έγινε η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών, ήταν από εκείνους που είχαν διαβεβαιώσει τις πρώτες ώρες την Αθήνα, πως η υπόθεση θα “έκλεινε με θετικό τρόπο γρήγορα”. Χρειάστηκαν 5,5 μήνες για να λυθεί το πρόβλημα.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσαν και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στην οποία αναφέρουν ότι “δυο στρατιωτικοί που υπηρετούν σε συνοριακή μονάδα πέρασαν κατά λάθος στην ελληνική πλευρά των συνόρων ενώ εκτελούσαν αποστολή παρακολούθησης και παρεμπόδισης παράνομων μεταναστών” και υπογραμμίζουν ότι οι στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι στις 18:00 ώρα Τουρκίας ύστερα από επαφές με τις ελληνικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Η ιδιαιτερότητα της περιοχής που έγινε η σύλληψη των 2 Τούρκων στρατιωτικών

Στεγαστικό και στρατιωτικά νοσοκομεία: Τι ανακοίνωσε ο Καμμένος για δύο θέματα που “καίνε”

Ο ξυπόλητος ήρωας της Αιθιοπίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα