Γιατί καθυστερούν οι κρίσεις Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ένοπλες Δυνάμεις - Φωτό αρχείου

Το ερώτημα γιατί πρέπει να συνδεθούν οι κρίσεις Αρχηγών με τις όποιες πολιτικές εξελίξεις είναι εύλογο. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα με τις καθυστερήσεις;

Όλοι στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμοι για κρίσεις Αρχηγών, αλλά όλο “άκυρο δίνεται”! Το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρχε η βεβαιότητα ότι θα γίνουν κρίσεις και είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι οι Αρχηγοί είχαν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στα γραφεία τους. Όπως και όσοι υπηρετούν σε γραφεία που έχουν εμπλοκή με τέτοια θέματα.

Το βράδυ έγινε γνωστό ότι “ΚΥΣΕΑ, απόψε δεν θα γίνει”.

ADVERTISING

Πότε θα γίνει και γιατί καθυστερεί; Το Militaire.gr γράφει:

Υπάρχει από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων του νέου ΥΕΘΑ η πληροφορία ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνουν οι κρίσεις αφού τελειώσει η υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό όμως μπορεί να πάρει τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη! Το ερώτημα γιατί πρέπει να συνδεθούν οι κρίσεις Αρχηγών με τις όποιες πολιτικές εξελίξεις είναι εύλογο.

Υπάρχουν άλλοι λόγοι που προκαλούν την καθυστέρηση; Όσες δικαιολογίες ακούγονται δεν είναι πειστικές:

• “Δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις”. Ο νέος ΥΕΘΑ έχει πάρει τις αποφάσεις του πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα κι απ΄ όσα έχουν διαρρεύσει είχε συζητήσει τις σκέψεις του και με τον πρωθυπουργό.

• “Υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις σε κάποιες από τις επιλογές προσώπων”. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή διαφωνία μεταξύ ΥΕΘΑ και ΑΝΥΕΘΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις για την επιλογή σε μία θέση Αρχηγού,αλλά επαναλαμβάνουμε δεν πρόκειται για θέμα που να δικαιολογεί την καθυστέρηση. Όχι η διαφορά δεν έχει να κάνει με το ποιος θα ΄ναι ο επόμενος Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά έχει να κάνει με την θέση του Α/ΓΕΣ. Ο ΥΕΘΑ έχει αρκετά πειστικά επιχειρήματα για να υποστηρίξει την άποψή του.

Δεν θα δώσουμε καμία απολύτως βάση σε σενάρια συνωμοσιολογίας περί “παρεμβάσεων” που προέρχονται από παράγοντες εκτός ΕΔ. Και δεν εννοούν, όσοι τα διακινούν, κομματικούς παράγοντες.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις: δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην λειτουργία των ΕΔ. Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κων. Φλώρος έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Α/ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία λειτουργούν κανονικότατα, όπως και το σύνολο των ΕΔ. Ωστόσο η κατάσταση αναμονής προκαλεί αναπόφευκτα μια αναταραχή που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

“Η σύγκρουση των δύο κόσμων που έρχεται”! Ο ρόλος της Τουρκίας και η μυστική συνάντηση
Μετά από τους Αμερικανούς και οι Γάλλοι κάνουν ασκήσεις με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο
Θητεία: Τι αλλάζει στην κατάταξη στον Στρατό Ξηράς
SHARE:

24Media Network