Η Τουρκία προκαλεί, ο Έβρος “σφραγίζεται” – Μετάβαση Χρυσοχοΐδη, επέκταση φράχτη

Η Τουρκία προκαλεί, ο Έβρος “σφραγίζεται” – Μετάβαση Χρυσοχοΐδη, επέκταση φράχτη
Στρατός στον Έβρο Eurokinissi

Στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και η ΕΛ.ΑΣ. μετά και το νέο μπαράζ προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας, έναντι της Ελλάδας.

Μετά τις “προβλέψεις” Τσαβούσογλου, για μετανάστες που πρόκειται να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά τον περιορισμό της πανδημίας, η Ελλάδα προληπτικά παίρνει τα μέτρα της και θωρακίζει τον Έβρο σαν “αστακό”.

Την περιοχή επισκέπτεται την Τετάρτη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης. Στην Αλεξανδρούπολη θα συναντηθεί με υπεύθυνους της Περιφέρειας ώστε να δοθούν τεχνικές λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή του φράκτη.

Στην συνέχεια, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκη για θέματα που αφορούν στην συνεργασία της Αστυνομίας με τον Δήμο.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων για τον συντονισμό του έργου προστασίας και ασφάλειας των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει δοθεί εντολή να αναπτυχθούν στην περιοχή των συνόρων 400 αστυνομικοί ως ενισχύσεις από ολόκληρη την Ελλάδα και ενδεχομένως να τους ξεπεράσουν, καθώς η Ελλάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς, μπροστά στο ενδεχόμενο οι απειλές και οι προκλήσεις της Τουρκίας να κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους στην περιοχή, με νέα καθοδηγούμενα κύματα μεταναστών.

Αναφορικά με την επέκταση του φράκτη από τα περίπου 12 χλμ. στα συνολικά 28-30 χλμ. αναμένουν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την κατάθεση των τεχνικών μελετών για να προχωρήσει τους επόμενους μήνες το έργο, όσο το δυνατό πιο σύντομα, μαζί με την τοποθέτηση πυλώνων με θερμικές κάμερες, κάμερες παρακολούθησης κλπ.

Πρόσθετα, τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να αποσταλούν και επιπλέον ενισχύσεις πέρα των 400 αστυνομικών.

Οι πρώτες δυνάμεις ήδη έχουν μεταβεί στην περιοχή και αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να ολοκληρωθεί η έκτακτη ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας στην περιοχή, με άντρες που θα προέρχονται από ολόκληρη την χώρα, κυρίως όμως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Βεβαίως στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί εδώ και καιρό θωρακισμένα οχήματα της Αστυνομίας, έχει μεταφερθεί αναγκαίος εξοπλισμός, ενώ η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις δυνάμεις της Frontex παραμένει σε άριστο βαθμό, για την έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε πιθανής απόπειρας νέων προκλητικών ενεργειών, πλήρως καθοδηγούμενων από το “Ακ Σαράϊ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα