Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας: Το Oruc Reis έκανε δοκιμές και ξεκινά έρευνες

Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας: Το Oruc Reis έκανε δοκιμές και ξεκινά έρευνες
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, είναι έτοιμο να ξεκινήσει έρευνες σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας. AP

Κλιμακώνει διαρκώς τις προκλήσεις η Τουρκία, με το Oruc Reis να βρίσκεται στα 30 μίλια απο το Καστελόριζο. Για έναρξη "σεισμικών ερευνών" έκανε λόγο ο Φατίζ Ντονμέζ.

Στο “κόκκινο” η ένταση Ελλάδας-Τουρκίας, με ευθύνη της Άγκυρας, που πριν τη Σύνοδο Κορυφής, έστειλε ξανά το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το τουρκικό ερευνητικό έφθασε μέχρι το ανατολικό άκρο της περιοχής που έχει “δεσμεύσει” με τη παράνομη NAVTEX του. Στη συνέχεια έστριψε, κινείται νοτιοδυτικά και αυτή τη στιγμή έχει φθάσει στα 30 μίλια.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Φατίζ Ντονμέζ, δήλωσε σήμερα ότι το πλοίο θα αρχίσει έρευνες.

“Το Oruc Reis έφθασε στο σημείο ερευνών και κάναμε τις πρώτες δοκιμές, σήμερα θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί σταθερά την πολιτική της, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

“Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση τούρκου αξιωματούχου. Kάνουμε κάθε ενέργεια για να καταδείξουμε την τούρκικη παραβατικότητα. Και στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται”, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα