Κινητικότητα με τις γαλλικές φρεγάτες για τον ελληνικό Στόλο

Γαλλική θωρακισμένη φρεγάτα της κλάσης La Fayette
Γαλλική θωρακισμένη φρεγάτα της κλάσης La Fayette AP

Ποιον είδε ο Καμμένος και ποιον είχε μαζί του.

Κινητικότητα σ΄ ότι έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν να κάνουν με τη Γαλλία. Ο Γάλλος ΥΠΕΞ που πριν ήταν υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό.

Σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy. Έκαναν “ανασκόπηση της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Όπως γράφει το Militaire.gr στη φωτογραφία δίπλα στον ΥΕΘΑ -από αριστερά του- κάθεται ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Ναύαρχος ε.α Κυριάκος Κυριακίδης. Ο κ.Κυριακίδης ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με το θέμα των γαλλικών φρεγατών, έχει ταξιδέψει στη Γαλλία, όπου επισκέφθηκε τα ναυπηγεία της Λοριάν και προχωρά τις συζητήσεις για την απόκτηση τουλάχιστον δύο -μπορεί και τεσσάρων- φρεγατών Belhara.

Κινητικότητα με τις γαλλικές φρεγάτες για τον ελληνικό Στόλο
MOD.MIL_GR

Επί της ουσίας το μοναδικό θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι πως και πόσο θα εμπλακούν τα ελληνικά ναυπηγεία στο πρόγραμμα των γαλλικών φρεγατών. Το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής είναι αυτό το οποίο διαπραγματευόμαστε, αφού η μοναδική περίπτωση να μην προχωρήσει η περίπτωση των φρεγατών είναι να μας δώσουν οι Αμερικανοί, μεταχειρισμένα αντιτορπιλικά με πολύ μεγάλες δυναότητες στην αντιαεροπορική άμυνα.

Βεβαίως το ενδιαφέρον με τη Γαλλία δεν έχει να κάνει μόνο με τις φρεγάτες, αλλά και με την συντήρηση και τενική υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 και των όπλων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Ο Τσίπρας ανακοινώνει αύριο στη ΔΕΘ την καταβολή αναδρομικών στους στρατιωτικούς

Πτήση του Αρχηγού ΓΕΑ στο Αιγαίο λίγες ώρες μετά από την πρόκληση στη Λέσβο

Τα F-16 Viper αργούν πολύ ακόμη, ήρθε στη ΔΕΘ όμως ο εξομοιωτής τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άμυνα
SHARE:

24Media Network