Λέρος: Τα δυο πρόσωπα “κλειδιά” και η πορεία των ερευνών

Λέρος: Τα δυο πρόσωπα “κλειδιά” και η πορεία των ερευνών
Απώλεια πολεμικού υλικού Eurokinissi

Δυο άτομα τα οποία έχουν εντοπιστεί από το ξεκίνημα της έρευνας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από την ναυτική βάση της Λέρου. Ένας εκ των δύο έχει δώσει επιπλέον στοιχεία. Η ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Στο επίκεντρο των αρχών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δυο άτομα, τα οποία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπίθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου.

Η είσοδος της ναυτικής βάσης στη Λέρο

 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Έθνικης Άμυνας ο ένας εκ των δυο ανδρών έχει δώσει επιπλέον στοιχεία, ενώ ο δεύτερος και “σκληρός” της υπόθεσης ξέρει πράγματα και καταστάσεις, ακόμη και για την πορεία των κλοπιμαίων. Οι διωκτικές αρχές του έχουν αποσπάσει, ωστόσο, σημαντική μαρτυρία και οι επόμενες μέρες αξιολογούνται ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αποκαλυφθούν επιπλέον ονόματα “ΟΥΚάδων” που φαίνεται να έχουν ρόλο στην υπόθεση.

Η Ναυτική βάση στη Λέρο

 

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέφεραν στο News 24/7 ότι η υπόθεση όχι μόνο δεν έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, αλλά μέρα με τη μέρα συμπληρώνεται το παζλ της κλοπής του στρατιωτικού υλικού.

Όπως είχε αποκαλύψει το News 24/7 o ακριβής αριθμός του οπλισμού που λείπει, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι:

6 οπλοβομβίδες

22 χειροβομβίδες

2 ρουκετοβόλα

30 μέτρα βραδύκαστο φυτίλι

Ένας αριθμός καπνογόνων

2 νάρκες 

Το προσωπικό της βάσης στη Λέρο παραμένει σε επιφυλακή, τους επικεφαλής των ερευνών να συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις.

ΓΕΝ: Οι έρευνες συνεχίζονται

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το ΓΕΝ σημειώνει ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Ειδικότερα αναφέρει: “Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε σημερινή του ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) συνεχίζονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη από την Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος της προανάκρισης σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές και να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ανακριτικές πράξεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα