Νέα πρόκληση Τουρκίας: “Περικυκλώνει” με Navtex το Καστελόριζο

Νέα πρόκληση Τουρκίας: “Περικυκλώνει” με Navtex το Καστελόριζο
Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας AP

Η Άγκυρα δίνει την εντύπωση ότι έχει την αγωνία να μην περάσει ούτε ένα 24ωρο χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία της στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή σημειώθηκαν 66 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο. Οι NAVTEX πέφτουν βροχή από την Τουρκία και κάποιες απ΄αυτές είναι “προβληματικές”. Οι Τούρκοι εξέδωσαν μία ακόμη με την οποία ενημερώνουν πως θα κάνουν άσκηση έρευνας-διάσωσης στη περιοχή του Καστελόριζου, την Τρίτη.

Όπως παρατηρεί το militaite.gr, οι Τούρκοι δίνουν την εντύπωση ότι έχουν την αγωνία να μην περάσει ούτε ένα 24ωρο χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο. Σαν να θέλουν να αποδείξουν πως η επιχείρηση που προετοιμάζουν στη Συρία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να επηρεάσει στο ελάχιστο τα όσα επιδιώκουν στο Αιγαίο. Αν δεν είχαν τον “πονοκέφαλο” της Συρίας θα λέγαμε ότι επιδιώκουν μια κλιμάκωση στο Αιγαίο, την οποία όμως θέλουν να “χρεώσουν” σε εμάς.

Όπως και να ΄χει η κατάσταση απαιτεί εγρήγορση η οποία παρά το άκρως τοξικό πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει.

Η NAVTEX των Τούρκων για το Καστελόριζο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

“Οι κυβερνήσεις μας ακολούθησαν εθνοκτονική πολιτική στην Άμυνα”! Ο Ν.Παούνης μιλά στο Militaire
Ο καμαρωτός λοχαγός του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή
Ο Αναστασιάδης καλεί τους ξένους να στηρίξουν τις εταιρείες τους στην Κυπριακή ΑΟΖ έναντι των Τούρκων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα