Νέες τουρκικές απειλές για εισβολή στην Κύπρο

Νέες τουρκικές απειλές για εισβολή στην Κύπρο

Απειλή εισβολής στην Κύπρο από τη "σιδηρά κυρία" που απειλούσε τον Ταγίπ Ερντογάν, Ακσενέρ. Πώς δικαιολογεί την επιθετική και προκλητική ρητορική της που εκπροσωπεί μέρος της τουρκικής πολιτικής.

Η Ακσενέρ που είχε παρουσιαστεί ως «σιδηρά κυρία» που θα απειλούσε την κυριαρχία Ερντογάν αφού «έσπασε» τα μούτρα της , τώρα επανέρχεται με μια επίδειξη θράσους και εθνικισμού.

Σύμφωνα με το Militaire.gr η Ακσενέρ απείλησε με νέα εισβολή στην Κύπρο ως απάντηση …στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και υπενθύμισε το συνθηματικό που υπήρχε το 1974 για την εισβολή: «Η Αισε θα ξαναπάει διακοπές αν χρειαστεί» είπε η Ακσενέρ .

Η 20η Ιουλίου 1974 αποτελεί την πιο τραγική σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα. Αυτή την μέρα, πριν από 44 χρόνια, η Τουρκία, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις εισέβαλε στο νησί της «Αφροδίτης», σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή.

ADVERTISING

Ήταν 05.30 το πρωί, όταν άρχισε η απόβαση τουρκικών στρατευμάτων στην παραλία «πέντε μίλι» της Κερύνειας. Η Τουρκία, της οποίας τότε πρωθυπουργός ήταν ο Μπουλέντ Ετζεβίτ , είχε δώσει στην εισβολή την κωδική ονομασία «Αττίλας». Το σύνθημα για την έναρξη της εισβολής ήταν: «Η Αϊσέ μπορεί να πάει διακοπές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE

Δεν ακυρώνουμε την αγορά των S-400 ,είπε ο Τσαβούσογλου στον Πομπέο

Πομπέο με Τσαβούσογλου συζήτησαν “για ανταλλαγή κρατουμένων” αλλά δεν συμφώνησαν

Οι Ένοπλες Δυνάμεις γιορτάζουν αναμένοντας το δώρο του εκσυγχρονισμού τους-Βίντεο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κύπρος
SHARE:

24Media Network