Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ματαίωσε επίσκεψη στην Ελλάδα και πάει Τουρκία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ματαίωσε επίσκεψη στην Ελλάδα και πάει Τουρκία
Ο Μπένι Γκαντζ 2022 Tsafrir Abayov/AP

Τι αναφέρουν ισραηλινές πηγές για την ματαίωση της επίσκεψης του Μπ. Γκαντζ στην Καλαμάτα για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης και το ταξίδι στην Τουρκία.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ, είχε προγραμματίσει να κάνει την Παρασκευή (21/10) μαζί με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Παναγιωτόπουλο, επίσκεψη στην Καλαμάτα όπου θα γίνει το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης. Η επίσκεψη, ωστόσο, ματαιώθηκε…

Λίγο μετά από τη γνωστοποίηση της ματαίωσης, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Γκαντζ θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, όπως αναφέρει το militaire.gr.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα “στήνεται” σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και την ανάδοχο εταιρία ELBIT.

Ισραηλινές πηγές: Σε λόγους που επιβάλλουν να βρίσκεται στο Ισραήλ, η ακύρωση της επίσκεψης του

Η ακύρωση της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς στην Ελλάδα οφείλεται σε λόγους που επιβάλλουν ο υπουργός να βρίσκεται στο Ισραήλ, αναφέρουν ισραηλινές πηγές. Επισημαίνουν πως οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών βρίσκονται σε στενή επαφή και συμφώνησαν να έχουν διάλογο αργότερα.

Επίσης, υπογραμμίζουν πως οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι σταθερές και σημαντικές και για τις δύο πλευρές.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Μπένι Γκαντς στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν σχετίζεται με την επίσκεψη στην Ελλάδα, ήταν προκαθορισμένη και η ουσία της είναι η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα