Παναγιωτόπουλος: “Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου”

Παναγιωτόπουλος: “Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου”
Νίκος Παναγιωτόπουλος Eurokinissi

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε ότι η τακτική της Άγκυρας υπονομεύει τη συνοχή της βορειοατλαντικής συμμαχίας και τη θέτει σε απομόνωση.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά με τη στάση της Τουρκίας και εάν συμμερίζεται την άποψη ότι η χώρα δείχνει μία συμπεριφορά προκλητική.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, οι ενέργειες της οποίας δημιουργούν προβληματισμό στο ΝΑΤΟ, παρότι η Ατλαντική Συμμαχία τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων την οποία ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε άδικη.  

“Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός επιμένει να κρατά την πολιτική των ίσων αποστάσεων που φαίνεται και είναι τελικά άδικη απέναντί μας, απέναντι στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ως συμμαχικός οργανισμός δεν έχει επινοήσει μηχανισμό κυρώσεων κατά κράτους – μέλους που επιδεικνύει συγκεκριμένη συμπεριφορά”, ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Αμερικανού υπουργού άμυνας, ο οποίος στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και εκτίμησε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ αλλά και απομονώνουν τον Ερντογάν.  

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Άμυνας μεριμνά για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για αύξηση του κονδυλίου για εξοπλισμούς. Τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστούν εξοπλιστικά οι ΕΔ, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός επισημαίνοντας και την ανάγκη για προσλήψεις περισσότερων μόνιμων στελεχών.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα