Παρμενίων 2019: Σε αβαθή "κόλλησε" η φρεγάτα ΕΛΛΗ - Με καθυστέρηση η τελική φάση της άσκησης

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη άσκηση "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ"
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη άσκηση "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" EUROKINISSI

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία θα μεταβεί σήμερα στην Σαμοθράκη για να παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης "Παρμενίων 2019".

Η φρεγάτα ΕΛΛΗ "κόλλησε" στη Σαμοθράκη σε "αμμώδη βυθό" και οι προσπάθειες αποκόλλησης της, που ήταν επιτυχημένες όπως λένε οι πληροφορίες, παρατείνουν τη τελευταία φάση του "Παρμενίωνα".

Σύμφωνα με το Militaire.gr, στη φρεγάτα ήταν να επιβιβαστεί ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στις 9 το πρωί. Τελικά η τελευταία φάση της άσκησης θα γίνει στις 11.00.

ADVERTISING
Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ)
Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019" EUROKINISSI

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι το ξίφος της Ελλάδας"

Νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προέβη σε δηλώσεις από το πεδίο βολής "Αετός" στην Αλεξανδρούπολη, όπου μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη παρακολούθησε το νυκτερινό επιχειρησιακό σκέλος της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) "Παρμενίων 2019". "Αυτό που είδαμε είναι αυτό που εννοούσα όταν είχα πει προ ολίγου στην Βουλή, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι το ξίφος της Ελλάδας, είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή" δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η ακρίβεια εκτέλεσης των ασκήσεων, η εξαιρετική ποιότητα, ο άψογος συγχρονισμός μεταξύ πάρα πολλών όπλων και των τριών Κλάδων -διότι μην ξεχνάτε ότι η Άσκηση διεξάγεται κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας και ολοκληρώνεται αύριο στη Σαμοθράκη- το φρόνημα και ο επαγγελματισμός των στελεχών σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, η τρομακτική ισχύς πυρός των οπλικών συστημάτων που είδαμε στο πεδίο της μάχης, καθιστούν ορατή αυτή την ικανότητα ακόμα και στους μη εξοικειωμένους, ακόμα και μέσα στη νύχτα.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και στην συνέχεια έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους ενεπλάκησαν στην άσκηση αφού όπως υπογράμμισε: «Σήμερα καταδείχθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διαθέτουν εξαιρετική αποτρεπτική ισχύ.»

Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ)
Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019" EUROKINISSI

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκλεισε τον χαιρετισμό του λέγοντας: "Αγαπητά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνίζεστε κάθε μέρα για να γίνεστε καλύτεροι, αλλά γίνεστε καλύτεροι όχι για να πολεμάτε, αλλά διά της αποτρεπτικής αυτής ισχύος να διασφαλίζετε την ειρήνη, να υπερασπίζεστε και να διασφαλίζετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να εδραιώνετε την πεποίθηση, σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι πρέπει και μπορούν να νιώθουν ασφαλείς.»

Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ)
Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019" EUROKINISSI

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία θα μεταβεί το πρωί στην Σαμοθράκη για να παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης "Παρμενίων 2019".

Πηγή: 

Militaire.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Η άμυνα της χώρας βρίσκεται σε καλά, στιβαρά και στερεά χέρια

Ο Μητσοτάκης στον "Παρμενίωνα" λίγο πριν την άφιξη Πομπέο

Νυχτερινή παρενόχληση του "Παρμενίωνα" από τουρκικά F-16 μεταξύ Λέσβου - Χίου

SHARE:

24Media Network