Ενοπλες Δυνάμεις: Συνεδριάζει για τις κρίσεις το ΚΥΣΕΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που θα λάβει αποφάσεις για τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις.

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα το ΚΥΣΕΑ με θέμα τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά την υπουργοποίηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και αναμενόταν εδώ και μέρες.

Κατά τη διάρκειά του θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις και για τα τρία όπλα οι οποίες αναμένεται να έχουν τη σφραγίδα του νέου Υπουργού Αμυνας.

Τα βασικά σενάρια

Το πρώτο θέλει Α/ΓΕΕΘΑ τον νυν Α/ΓΕΑ Χρήστο Χριστοδούλου και Α/ΓΕΣ τον σημερινό Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Στη θέση του Α/ΓΕΑ προωθείται ο σημερινός Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος Μπλιούμης και πιθανότερος Α/ΓΕΑ θα ΄ναι ο Θ.Μπουρολιάς.

Στο ΓΕΝ έχει μεγάλες πιθανότητες παραμονής ο Α/ΓΕΝ, Νίκος Τσούνης.Αυτό είναι το πιο “στρωτό” σενάριο. -Το δεύτερο σενάριο προβλέπει προώθηση του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου, στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Τι θα γίνει σ΄ αυτή τη περίπτωση στο ΓΕΣ; Θα δεχτούν να γίνουν Α/ΓΕΣ οι συμμαθητές του Καμπάς ή Ζερβάκης;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους δύο -ίσως και οι δύο- έχουν απαντήσει θετικά. Σε περίπτωση επικράτησης αυτού του σεναρίου πιθανότατα θα ΄χουμε αλλαγή Αρχηγού στο ΓΕΑ με τους Μπλιούμη και Μπουρολιά να είναι υποψήφιοι, σε περίπτωση που ο σημερινός Α/ΓΕΑ αποχωρήσει.

Στο ΓΕΝ αν πάμε στο πιο “τολμηρό” σενάριο πιθανόν να έχουμε ακόμη πιο μεγάλες αλλαγές απ΄ αυτές που έτσι κι αλλιώς προβλέπονται. Που σημαίνει ότι εκτός από την αποχώρηση του Α/ΓΕΝ θα ΄χουμε πολλές αλλαγές σε επίπεδο Αντιναυάρχων. Κάτι που προβλέπεται βεβαίως ακόμη και στο πρώτο σενάριο που προβλέπει παραμονή του Α/ΓΕΝ στη θέση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι Πρέσπες "βγάζουν" Αρχηγούς

SHARE: