To Oruc Reis πλέει ξανά προς το Καστελόριζο

Διαβάζεται σε 2'
To Oruc Reis πλέει ξανά προς το Καστελόριζο

Το Oruc Reis έχει και πάλι πορεία προς το Καστελόριζο. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, προαναγγέλλει αποστολή και γεωτρύπανου.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis έχει ξανά πορεία προς το Καστελόριζο και όπως φαίνεται οι κινήσεις αυτές θα επαναλαμβάνονται για αρκετές εβδομάδες, με τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου.

Το πρωί της Τρίτης, το τουρκικό ερευνητικό, σύμφωνα με το militaire, “έσπασε” εκ νέου τα 12 ναυτικά μίλια, φτάνοντας σε απόσταση μικρότερη των 9 μιλίων από την Στρογγύλη.

Σε συνέντευξή του το βρά Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος μίλησε για “πολύμηνες έρευνες” του Oruc Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία “αν υπάρξουν ευρήματα θα στείλει και γεωτρύπανο στην περιοχή”.

Σύμφωνα με τον Ντονμέζ, το Oruc Reis πραγματοποιεί δισδιάστατες σεισμικές έρευνες τις οποίες θα ολοκληρώσει σε δύο μήνες. “Έπειτα, στην ίδια περιοχή θα πραγματοποιήσουμε τρισδιάστατες έρευνες και, όπως ανέφερα, αν βρούμε περιοχή που να δημιουργεί υψηλές προσδοκίες, θα στείλουμε γεωτρύπανα για την πρώτη μας γεώτρηση”.

Υπογραμμίζεται ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει κλείσει και πάλι τον πομπό του, με την τελευταία θέση του να έχει καταγραφεί στα 38 ν.μ., στις 3:30 περίπου το πρωί.

Όπως αναφέρει το Militaire.gr, η ανάλυση των κινήσεων της Τουρκίας δεν είναι πια δύσκολη, καθώς η Άγκυρα ανακοινώνει τι θα κάνει και το κάνει. Οι προθέσεις της Τουρκίας ήταν γνωστές και οι επίσημες δηλώσεις απλώς τις επιβεβαιώνουν.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα