Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός αλεξιπτωτιστής σε άσκηση

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός αλεξιπτωτιστής σε άσκηση
Πτώση με αλεξίπτωτο (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ο θάνατος ενός αλεξιπτωτιστή σημάδεψε τη νυχτερινή άσκηση δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Ερευνα από το ΓΕΕΘΑ για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης άσκηση αλεξιπτωτιστών.

Κατά τη διενέργεια του άλματος, ο αλεξιπτωτιστής ΚΜ βρέθηκε, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά εκτός της ζώνης ρίψης, γεγονός που σήμανε συναγερμό.

Εν τέλει μετά τον εντοπισμό του ο αλεξιπτωτιστής διακομίστηκε στο 401 όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος

Τη “βαθιά θλίψη” για τον τραγικό θάνατο του ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Κ.Μ., εκ μέρους του Προέδρου, των βουλευτών, των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει “προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και την ηγεσία τους, προς τους ΕΠΟΠ, προς τους αλεξιπτωτιστές και προς τους στρατευμένους”, ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας με γραπτή του δήλωση.

“Ιδιαίτερα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του άτυχου Λοχία, με την επιτακτική προσδοκία ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα τους, όπως είναι χρέος της να πράξει”, αναφέρει ο κ. Δρίτσας προσθέτοντας ότι αναμένει “τα αποτελέσματα από τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος”.

“Τα εύλογα ερωτήματα, για το αν είχαν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για το αν γνώριζαν στην Δ.Δ.Ε.Ε., ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, καθώς και για το αν κινδύνεψαν και άλλοι αλεξιπτωτιστές, θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα”, τονίζει. “Η προσφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελληνική κοινωνία, είναι αδιαμφισβήτητη. Υποχρέωση και καθήκον όλων μας, η προστασία τους, η αλληλεγγύη και η στήριξή τους, με κάθε μέσο”,καταλήγει η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα