ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021

Κόσμος στην Αθήνα

Απογραφή: Το "θαύμα" της Ικαρίας, η πτώση της Μυκόνου, το "καμπανάκι" των ακριτών και η νέα βάση για τη Βουλή

Η καταμέτρηση του νόμιμου πληθυσμού της χώρας (δηλαδή των δημοτών κάθε δήμου και δημοτικής ενότητας), συνιστά τη βάση για την πλήρη αντιπροσωπευτικότητα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, δηλαδή την σωστή αντιστοίχιση κοινοβουλευτικών εδρών και πληθυσμού, που αναμένεται να γίνει στο προσεχές μέλλον.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Απογραφή 2021: Τα σημεία "κλειδιά" και το "καμπανάκι" για το δημογραφικό

Στοιχεία για τον νόμιμο πληθυσμό της χώρας θα γίνουν γνωστά έως τα τέλη του έτους. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απογραφή έχει ένα ειδικό δελτίο για την καθαρή μετανάστευση και τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Αθήνα

Απογραφή 2021: Μειωμένος κατά 3,5% ο πληθυσμός της Ελλάδας - Αναλυτικά τα στοιχεία

Στα 10.432.481 άτομα ανέρχεται ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας, σύμφωνα με την απογραφή που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφοντας μείωση κατά 383.805 σε μια δεκαετία. Πρόκειται για τα προσωρινά αποτελέσματα.

Ηλεκτρονική απογραφή

Απογραφή 2021: Ξεκινά η τελευταία φάση - Τι να κάνετε όσοι δεν έχετε απογραφεί

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την τρίτη και τελευταία φάση της "Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021", στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης όσοι δεν μπόρεσαν. Αναλυτικές οδηγίες.

Google: Τι αναζήτησαν οι Έλληνες το 2021 - Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Γλυκά Νερά και... Survivor

Google: Τι αναζήτησαν οι Έλληνες το 2021 - Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Γλυκά Νερά και... Survivor

Υποθέσεις το συγκλόνισαν το πανελλήνιο, τηλεοπτικά ριάλιτι και θέματα σχετικά με τον κορονοϊό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναζητήσεων της Google για το 2021. Αναλυτικά οι κατάλογοι.

Ο φάκελος της απογραφής 2021

Απογραφή 2021: Παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου

Θα δοθεί παράταση για όσους δεν έχουν λάβει τον φάκελο με τον κωδικό για την αυτοαπογραφή. Εντός των επόμενων ημερών η ακριβής ημερομηνία. Τι είπε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ για τα δεδομένα που λαμβάνονται και τα πρόστιμα.

Απογραφή 2021

Απογραφή 2021: Να περιμένω φάκελο ή να τηλεφωνήσω για κλειδάριθμο;

Σε περίπτωση που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης των κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο.

Έντυπα -Απογραφής

Απογραφή: Οι θεωρίες συνωμοσίας και πώς θα καταλάβουμε ότι ο απογραφέας είναι της ΕΛΣΤΑΤ

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για την απογραφή από την ΕΛΣΤΑΤ για να αποφύγουμε τις παρανοήσεις. Όλα τα βήματα της διαδικασίας που έχει εγείρει αντιδράσεις.

Κόσμος περπατά στην Αθήνα

Απογραφή 2021: Αντιδράσεις από κατοίκους - Τα σχόλια στο Twitter και οι θεωρίες συνωμοσίας

Πολίτες αρνούνται να λάβουν μέρος στην Απογραφή Πληθυσμού, πιστεύοντας πως εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Αρκετοί έχουν συνδέσει τη διαδικασία με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.