Απομάκρυναν τις σκηνές από τον Λευκό Πύργο

Απομάκρυναν τις σκηνές από τον Λευκό Πύργο

Επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας του Λευκού Πύργου τα ξημερώματα. Οι αρχές απομάκρυναν τις σκηνές των "Αγανακτισμένων" και προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές

Στην εκκένωση της πλατείας του Λευκού Πύργου προχώρησε στις 06.00 τα ξημερώματα η Δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου να απομακρύνουν από το σημείο τις σκηνές των “Αγανακτισμένων”.

Λίγο πριν τις 08.00 το πρωί, οι συνολικά 30 σκηνές απομακρύνθηκαν και 5 άτομα προσήχθησαν  στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, εάν οι προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, δεν υπήρξε καμία ένταση ανάμεσα στους “Αγανακτισμένους” και τις Αρχές.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη Πέμπτη 4 Αυγούστου, σε δηλώσεις του στην ΕΤ-3 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρης, είχε αναφέρει πως επικοινώνησε με τις εισαγγελικές αρχές για να δουν πώς θα χειριστούν το θέμα των “Αγανακτισμένων” και εάν θα απομακρύνουν τις σκηνές από την πλατεία του Λευκού Πύργου.

Οι “Αγανακτισμένοι” από την πλευρά τους έχουν ήδη καλέσει τους πολίτες σε λαϊκή συνέλευση στις 25 Αυγούστου στο Λευκό Πύργο για να “προετοιμάσουν”, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, “υποδοχή στον πρωθυπουργό και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στην πόλη στη Διεθνή Έκθεση το Σεπτέμβρη”.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 30 Ιουλίου, ο  Δήμαρχος Αθηναίων με συνεργεία καθαρισμού, φορτηγά, τη δημοτική αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα και διμοιριών των ΜΑΤ προχώρησε στην εκκένωση της πλατείας Συντάγματος, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις.

Οι “Αγανακτισμένοι” είχαν καταγγείλει πως οι Αστυνομικοί κατέστρεψαν αντικείμενα χωρίς λόγο και λεηλάτησαν πολλές σκηνές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα