Αποζημιώσεις 10 εκατ. ευρώ σε 10.000 αγρότες

Κοπή τριφυλλιού σε χωράφι σε ημιορεινή περιοχή του δήμου Πύλης. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Κοπή τριφυλλιού σε χωράφι σε ημιορεινή περιοχή του δήμου Πύλης. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ποιοι οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων του ΕΓΛΑ για ζημιές σε φυτική παραγωγή, αλλά και σε ζώα για το 2012. Την Δευτέρα ολοκληρώνεται η καταβολή των χρηματικών ποσών

Άρχισε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛ.Γ.Α. στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 περίπου δικαιούχων παραγωγών, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012.

Από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αφορά αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου (νήσος Λήμνος), Μεσσηνίας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων.

Πρόκειται κυρίως για ζημιές έτους 2012 σε σιτηρά, ψυχανθή, κηπευτικά, βιομηχανική τομάτα, οπωροφόρα, αμπελοειδή, επανασπορές βάμβακος που προκλήθηκαν από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ανεμοθύελλες.

Οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους και να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE:

24Media Network