Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας: "Δεν αποδεικνύεται ο τραυματισμός από χημικό"

Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας: "Δεν αποδεικνύεται ο τραυματισμός από χημικό"

Ανακοίνωση για τον τραυματισμό 19χρονου διαδηλωτή, ο οποίος κινδυνεύει με τύφλωση, εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Διαβάστε τι υποστηρίζει

Τη δική της εκδοχή για τον τραυματισμό του 19χρονου διαδηλωτή κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πάτρα και ο οποίος οφείλεται σε ρίψη δακρυγόνου, δίνει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι αρχές κάνουν λόγο για "εξαφάνιση" του νεαρού, ο οποίος μάλιστα φέρεται να κινδυνεύει να τυφλωθεί, και μη ανταπόκριση του στις προσπάθειες που έχουν κάνει για να καταθέσει ενώ τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι τραυματίστηκε από ρίψη χημικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Τις βραδινές ώρες της 17/11/2012 από το κέντρο της Πάτρας, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια, διακομίσθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του  Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», 19χρονος ημεδαπός με τραύμα στο αριστερό ζυγωματικό.

Ο τραυματίας εισήλθε στο Νοσοκομείο την 19:12 ώρα και εξήλθε ύστερα από 30 λεπτά περίπου, την 19:40 ώρα, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και συγκεκριμένα τη συρραφή του τραύματος.

Μέχρι τώρα ο 19χρονος δεν έχει ανταποκριθεί στις επανειλημμένες τηλεφωνικές και δια ζώσης επικοινωνίες ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, τόσο με τον ίδιο, όσο και με τους οικείους του, προκειμένου να προσέλθει για να καταθέσει σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο τραυματισμός του, στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργείται για τα επεισόδια της 17-11-2012.

Δεν έχει προκύψει, μέχρι τώρα, κανένα στοιχείο που να συνδέει τον τραυματισμό του 19χρονου με ρίψη χημικών, ενώ  για τον τραυματισμό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πάτρας και στο πλαίσιο της προανάκρισης θα κληθεί και πάλι ο 19χρονος να καταθέσει.

Για το θέμα του τραυματισμού διενεργείται έρευνα και στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 2610-222404 και 2610-695130 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.
Επισημαίνεται ότι ο τραυματισμός του 19χρονου έχει ήδη αναφερθεί στη χθεσινή μας Ανακοίνωση, σχετικά με τις πορείες και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Πάτρας την προηγουμένη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάτρα: Χάνει την όρασή του από δακρυγόνα των ΜΑΤ

Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας: "Κάναμε την ενδεδειγμένη χρήση χημικών"

SHARE:

24Media Network