ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1: Ανατροπή με γκολάρα Σάκχοφ

ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1: Ανατροπή με γκολάρα Σάκχοφ

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον ελλιπή ΟΦΗ, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή (2-1) χάρη σε υπέροχο γκολ του Γεβγέν Σάκχοφ στο 74'. Παρθενικό γκολ για Νεντελτσεάρου.

H ΑΕΚ δεν παρουσίασε καλή εικόνα κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 για την 7η αγωνιστική της Super Legue Interwetten. Οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 6ο λεπτό, αλλά με τέρματα των Νεντελτσεάρου (32′) και Σάκχοφ (74′) έκαναν την ανατροπή και πήραν ένα σημαντικό “τρίποντο”.

Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ

Oπως αναφέρει το Sport24.gr ο ΟΦΗ, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έριξε την… προειδοποιητική βολή στο 5ο λεπτό με τον Κωνσταντίνο Μπαλογιάννη, αλλά το σουτ του νεαρού εξτρέμ πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Παναγιώτη Τσιντώτα. Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Φάμπιο Στάρτζεον δεν λάθεψε και με όμορφο σουτ στην κίνηση, ύστερα από κακό διώξιμο του Νασίμ Χνιντ, έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς.

Η ΑΕΚ, φανερά επηρεασμένη κι απ’ το γρήγορο εις βάρος της γκολ, παρουσίασε μία προβληματική εικόνα στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης. Οι Κρητικοί διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα, έκλεισαν τους χώρους, κράτησαν τον έλεγχο της μπάλας και ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις, με τον νεαρό Μπαλογιάννη να ξεχωρίζει στην επίθεση. Απ’ τα πόδια του νεαρού ξεκίνησε κι η ευκαιρία του Σακόρ στο 29′, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκρε το σουτ του Νορβηγού μέσου.

ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΝΕΝΤΕΛΤΣΕΑΡΟΥ ΜΕΣΩ… VAR

Η ΑΕΚ δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει την εστία του Βάτερμαν, καθώς τόσο το μακρινό σουτ του Ανσαριφάρντ (21′) όσο κι η κεφαλιά του Μάνταλου (24′) δεν ανησύχησαν τον Ολλανδό τερματοφύλακα. Τελικά, σε ένα σημείο του αγώνα που η ΑΕΚ δεν απειλούσε ουσιαστικά ήρθε η ισοφάριση μέσω στημένης φάσης.

Οι “κιτρινόμαυροι” εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική ολιγωρία του ΟΦΗ στην εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, με τον Ιονούτ Νεντελτσεάρου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Βέβαια, για να επικυρωθεί το παρθενικό γκολ του Ρουμάνου στόπερ με την κιτρινόμαυρη φανέλα χρειάστηκε το VAR, αφού ο βοηθός το είχε ακυρώσει λανθασμένα για οφσάιντ.

Μετά την ισοφάριση, οι παίκτες του Καρέρα ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο και έψαξαν την ανατροπή. Μάλιστα, θα μπορούσαν να την έχουν ολοκληρώσει, αλλά στο 44′ το σουτ στην κίνηση του Θεοδόση Μαχαίρα “τράνταξε” το δεξί δοκάρι του Βάτερμαν.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΛΙΒΑΓΙΑ, ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΣΑΚΧΟΦ

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και έψαξε το δεύτερο γκολ προκειμένου να μπει σε θέση οδηγού. Ωστόσο, στο 52ο λεπτό ο Μαχαίρας δεν κατάφερε για δεύτερη φορά να νικήσει τον Βάτερμαν, αφού ο Ολλανδός αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση. Ο Καρέρα, βλέποντας πως η ομάδα του δυσκολεύεται στη δημιουργία αξιόλογων ευκαιριών, πέρασε στο γήπεδο τον Μάρκο Λιβάγια αντί του νεαρού Μαχαίρα.

Ο Κροάτης έδωσε “πνοή” στην επίθεση, ενώ στο 61′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς είχε σπρώξει στον αέρα τον Λυμπεράκη. Η Ένωση, μετά την είσοδο κα του Ολιβέιρα, ανέβηκε μέτρα και πίεσε ακόμη περισσότερο, αλλά ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Γιάννου στο 69ο λεπτό. Τελικά, χρειάστηκε μία υπέροχη ατομική ενέργεια του Σάκχοφ για να “ξεκλειδώσει” η άμυνα των Κρητικών.

Ο Μάνταλος βρήκε τον Ουκρανό, ο οποίος απέφυγε με τρομερή κίνηση τον Στούρτζεον και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ από πλάγια θέση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα