Αλύγιστος ο Τζόκοβιτς, αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Roland Garros

Αλύγιστος ο Τζόκοβιτς, αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Roland Garros
Τζόκοβιτς ap

Παίζοντας φανερά με πρόβλημα τραυματισμού ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 3-1 σετ του Καρένιο Μπούστα και θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Roland Garros (09/10).

Ξανά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ο θρύλος Νόλε! Ο 33χρονος Σέρβος διατήρησε το φετινό αήττητο εντός κορτ στο πιο παράξενο ματς που έχει δώσει φέτος, μαζί με τον τελικό του Σινσινάτι κόντρα στον Μίλος Ράονιτς.

Όπως και εκεί, ο Νόλε έβγαλε εικόνα τραυματία και έντονων ενοχλήσεων στο πρώτο σετ, σε σημείο να υπάρχει άγχος ακόμα και για μια πιθανή απόσυρσή του από το ματς, έχασε τελικά το πρώτο σετ αλλά παρουσίασε στη συνέχεια προοδευτικά καλύτερη εικόνα για να κερδίσει τελικά τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με 3-1 σετ, 4-6, 6-2, 6-3, 6- και να προκριθεί στον ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν!

Εκεί, όπου θα παίξει φυσικά την Παρασκευή, κόντρα στον απίθανο Στέφανο Τσιτσιπά που βρίσκεται για πρώτη φορά στους “4” του Ρολάν Γκαρός και ευρισκόμενος σε τρομακτική κατάσταση μπορεί ξεκάθαρα να απειλήσει τον Σέρβο.

Ένας Τζόκοβιτς που δεν έδειξε σωματικά να είναι στο 100% και αυτό σίγουρα επηρέασε την απόδοσή του που κυμάνθηκε μακριά από τα κορυφαία του επίπεδα σε όλο τον αγώνα κόντρα στον Μπούστα, αλλά και πάλι ήταν αρκετή για να αποκλείσει, έστω και δύσκολα, τον Ισπανό.

Σύμφωνα με το Sport24, και η εικόνα του στο πρώτο σετ ήταν κάτι παραπάνω από ανησυχητική. Εμφανίστηκε με ταινία στην πλάτη από την έναρξη του ματς, ουσιαστικά έπαιζε χωρίς πρώτο σερβίς σε όλο το πρώτο σετ ενώ η κίνηση του φαινόταν εμφανώς περιορισμένη.

Τα αβίαστα λάθη έδιναν και έπαιρναν, 16 το σύνολο στο πρώτο σετ, και με δύο breaks, έκανε και αυτός ένα break back, έμεινε πίσω με 0-1 σετ με τον αέρα μιας πιθανής απόσυρσης να είναι παρών σε αυτό το σημείο.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερο για τον Σέρβο όταν ο Μπούστα έφτασε σε δύο break points στην αρχή του δεύτερου σετ.

Εκεί, είχε μια τεράστια ευκαιρία με ένα απλό πέρασμα forehand, να το πράξει αλλά δεν τα κατάφερε και ο Τζόκοβιτς σαν να αναθάρρησε στο συγκεκριμένο σημείο και άρχισε να παίζει σαφώς καλύτερα.

Τα πρώτα σερβίς άρχισαν να βγαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα, τα αβίαστα λάθη περιορίστηκαν με τον Μπούστα να ακολουθεί ανάποδη πορεία και να παίζει πολύ χειρότερα από το πρώτο σετ.

Ο Νόλε όχι απλά ισοφάρισε, αλλά προηγήθηκε και με ένα γρήγορο 3-0 στο τρίτο σετ στο καλύτερο του κομμάτι στο ματς αλλά η αστάθεια επανήλθε.

Ο Μπούστα πήρε μετά από πολύ ώρα ένα game και μάλιστα έσπασε το σερβίς του Τζόκοβιτς ισοφαρίζοντας στο 3-3 ενώ είχε ένα “χρυσό” break point ώστε να πάρει για τα καλά το μομέντουμ της αναμέτρησης.Έχασε όμως εκεί ένα δύσκολο forehand στην ευθεία και ο Νόλε τον τιμώρησε με τρία αναπάντητα games για το 2-1.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ο Τζόκοβιτς απειλούσε διαρκώς το σερβίς του Ισπανού στο τέταρτο σετ και στο έκτο του break point, το έπραξε για να κάνει το 4-3.

Ακολούθησε το πιο εντυπωσιακό game της αναμέτρησης με έναν ψυχωμένο Τζόκοβιτς να κάνει ένα “καρυδάτο” hold εκεί και να κλείνει το ματς δύο games αργότερα.

Έδειξε πάντως ότι είναι θνητός. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός πάντως το επίπεδο του στον προημιτελικό ήταν μάλλον μέτριο για τα δικά του στάνταρντς και αν την Παρασκευή δούμε έναν φανταστικό Στέφανο Τσιτσιπά, ίσως έχουμε ευχάριστα μαντάτα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα