Αντετοκούνμπο: Θα ήθελα να χτίσω σχολεία στην Ελλάδα και στην Αφρική

Αντετοκούνμπο: Θα ήθελα να χτίσω σχολεία στην Ελλάδα και στην Αφρική

Για τα όνειρά του εκτός μπάσκετ, τις δυσκολίες που πέρασε σαν παιδί και το μόνιμο φόβο της απέλασης, καθώς και τους μελλοντικούς του στόχους στο NBA μίλησε ο Greek Freak στο περιοδικό TIME

Την επιθυμία του να ασχοληθεί και με κοινωφελείς σκοπούς όπως το να χτίσει σχολεία στην Αφρική αλλά και στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό TIME. Σε αυτήν μίλησε για το όνειρά του στον κόσμο του μπάσκετ αλλά και τα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο ίδιος και η οικογένειά του μέχρι να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει επαγγελματικά μπάσκετ.

«Όσο μεγαλώνω και ωριμάζω θέλω να ασχοληθώ και με άλλους σκοπούς. Ίσως να πάω στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική ή και στην Ελλάδα για να χτίσω σχολεία. Ένα πράγμα που είναι σίγουρο, είναι πως όταν φύγω από τη γη, θα έχω βοηθήσει ανθρώπους να έχουν ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο Greek Freak.

Οι μνήμες άλλωστε απ' τα δύσκολα χρόνια που έπρεπε να εργάζεται ως μικροπωλητής για να βοηθάει την οικογένειά του είναι πολύ νωπές ακόμα, αφού όπως λέει: «Μέχρι πριν πέντε χρόνια πουλούσαμε πράγματα στο δρόμο για να ζήσουμε».

«Οι γονείς μου ήταν παράνομοι και ήταν δύσκολο ο πατέρας μου να εργαστεί, γιατί μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να τον συλλάβουν και να μας απελάσουν. Έτσι ήταν πιο εύκολο να δουλεύει η μητέρα μου. Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα. Πουλούσαμε ρολόγια, γυαλιά, παιχνίδια, ρούχα… Είχε πλάκα. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο για να ξαναζήσω τέτοιες στιγμές, θα το έκανα», λέει σήμερα που πια ζει στην Αμερική.

«Αυτό γινόταν μέχρι το 2012, μετά εστίασα στο μπάσκετ και το 2013 έγινα ντραφτ και το 2014 ακολούθησε ο αδερφός μου. Υπήρχαν μέρες που δεν πουλούσαμε τίποτα όλη τη μέρα και επιστρέφοντας στο σπίτι δεν είχαμε λεφτά. Αναρωτιόμασταν τι να κάνουμε», λέει ακόμη ο Γιάννης.

Μαζί με τις οικονομικές δυσκολίες υπήρχε και μια σχετική απομόνωση λόγω φόβου. «Οι γονείς μας δεν είχαν πολλούς φίλους γιατί ήταν παράνομοι. Θα μπορούσε κάποιος να τους καταγγείλει στις αρχές. Ακόμη και στο Μιλγουόκι οι γονείς μου δυσκολεύονταν να εμπιστευτούν κάποιον. Εμείς δεν είχαμε τις ίδιες ευκαιρίες όπως άλλα παιδιά. Δεν είχα ελληνικό διαβατήριο μέχρι τα 18. Δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ό,τι θέλαμε γιατί δεν είχαμε τα χαρτιά. Ζούσαμε στο φόβο μήπως απελάσουν τους γονείς μας. Θα μπορούσα να ξυπνήσω μια μέρα και να είναι σε άλλη χώρα», εξομολογείται επίσης.

Ο Greek Freak μίλησε όμως και για τους στόχους στο NBA, όπου παίζει με τη φανέλα των Μπακς. «Κάθε χρόνο γινόμαστε πιο δυνατοί και έμπειροι. Πιστεύω πως έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες να είμαστε στην πρώτη τετράδα της Ανατολής. Λέγοντας αυτό δεν θέλω να ασκήσω πίεση στην ομάδα μου, αλλά θεωρώ πως είναι ένας ρεαλιστικός στόχος».  Δήλωσε επίσης αισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Όταν θέτω στόχους, τους πετυχαίνω». Ακόμη είπε ότι «οι Μπακς είναι ομάδα μιας μικρής αγοράς, αλλά τη λατρεύω. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και επίμονος. Αυτό με κάνει να θέλω να οδηγήσω τους Μπακς στην κορυφή, να τους κάνει μια ομάδα μεγάλης αγοράς. Αυτός είναι ο προσωπικός στόχος που έχω θέσει κι ελπίζω να τον πετύχω».

SHARE:

24Media Network