Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-1: Κέρασε το διπλό ο Φώτης Ιωαννίδης

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-1: Κέρασε το διπλό ο Φώτης Ιωαννίδης

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια δύσκολη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 εκτός έδρας με σκόρερ τον Φώτη Ιωαννίδη που σκόραρε ανήμερα της γιορτής του. Το VAR έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε δύσκολα όπως δείχνει και το τελικό 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας με σκόρερ τον Φώτη Ιωαννίδη στο ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα.

Μια πύρρειος νίκη για τους πράσινους που για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν κακοί έχοντας βέβαια και πάλι να αντιμετωπίσουν τις αρκετές απουσίες που είχαν σε ένα ακόμη ματς αλλά και το γεγονός πως για 40 και πλέον λεπτά έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.

Όπως αναφέρει το Sport24, Οι πράσινοι που έπαιξαν και πάλι με μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές και νέα πρόσωπα τους Ιωαννίδη και Αθανασακόπουλου έφτιαξαν ελάχιστες φάσεις, απείλησαν ελάχιστα αλλά αυτή τη φορά σε σχέση με το ματς με τον Αστέρα βρήκαν το γκολ.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις θετικές τους εμφανίσεις, απείλησαν την εστία του Διούδη και είδαν τον Κουτσιαύτη να δίνει δύο πέναλτι υπέρ τους με το VAR να διορθώνει την αρχική απόφαση του διαιτητή ενώ σκόραραν με τον Μπεντινέλι με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ του Βραζιλιάνου και πάλι με τη χρήση του VAR. Το ματς σημαδεύτηκε όμως και από τον τραυματισμό του Νίκου Ιωαννίδη στο πρώτο 45λεπτο που πήγε απευθείας στο νοσοκομείο.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχαν κάποιες φάσεις, όχι τη μεγάλη ευκαιρία όμως στο ματς. Το τριφύλλι ευτύχησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ όταν στο 20′ ο Χατζηγιοβάνης έπαιξε ωραία το ένα – δύο με τον Χουάνκαρ ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Βέρχουλστ να μην διώχνει σωστά και τον Ιωαννίδη να σκοράρει από κοντά.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού φορ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο οποίος έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του για την ονομαστική του εορτή και ουσιαστικά αυτός “κέρασε” τους συμπαίκτες του.

Μάλιστα ο νεαρός φορ ήταν ο ποιο απειλητικός ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού στη διάρκεια της αναμέτρησης και αυτός που είχε τις καλύτερες στιγμές για τους πράσινους όπως δείχνει και το διάγραμμα της Opta.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν και θα μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ στο 28′ στη φάση που σημάδεψε το πρώτο μέρος. Όταν ο Διούδης έδιωξε τη μπάλα μετά από μια βαθιά μπαλιά, αυτή βρήκε στο χέρι του Νίκου Ιωαννίδη, αλλά ο Κουτσιαύτης έδωσε πέναλτι το οποίο εν συνεχεία πήρε πίσω με τη χρήση του VAR. Βέβαια στην ίδια φάση χτύπησε ο επιθετικός των γηπεδούχων ο οποίος πήγε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων Σμύρνης είδε τον Κουτσιαύτη να δίνει εκ νέου πέναλτι στο 48′ σε μαρκάρισμα του Τσιλούλη από τον Ζαγαρίτη. Με τη χρήση του VAR όμως και πάλι ο ρέφερι είδε πως η παράβαση ήταν εκτός περιοχής, έδωσε φάουλ και τη δεύτερη κίτρινη στον παίκτη των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει το ματς με δέκα παίκτες.

Πατήστε στο “Πραγματικός σχηματισμός” για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και να αρχίσουν να απειλούν την εστία του Διούδη ο οποίος όμως αν και με δεμένη τη μύτη από το πρώτο μέρος ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Μπεντινέλι να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά και αυτό ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR ως οφσάιντ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή φάση προς την εστία. Οι γηπεδούχοι με τον Σλίβκα και οι φιλοξενούμενοι με τον Χουάνκαρ και το τελικό 0-1 να δίνει στο τριφύλλι ένα πολύτιμο τρίποντο.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα