Αστέρας – ΑΕΛ 1-1: Μοιρασιά χωρίς… νικητή

Αστέρας – ΑΕΛ 1-1: Μοιρασιά χωρίς… νικητή

O Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με τον Μπαράλες, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ σε 1-1 με το πρώτο φετινό γκολ του Ασούμπρε.

Σε μία αναμέτρηση που πρωταγωνίστησαν οι δυνατές μονομαχίες, το πάθος και ο πολύ καλός ρυθμός, ο Αστέρας με την ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 για τη 13η αγωνιστική της Super League 1.

Ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίοι -για διαφορετικούς λόγους- ήθελαν τη νίκη. Ουσιαστικά, κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, με τους Αρκάδες να είναι καλύτεροι στο πρώτο και τους “βυσσινί” να ισορροπούν στο δεύτερο και να έχουν ευκαιρίες ακόμη και για τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως το ντεμπούτο του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο των Αρκάδων δεν συνδυάστηκε με “τρίποντο”, αλλά παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν βελτίωση σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

1. Ο ΜΠΑΡΑΛΕΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

O Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, αλλά στο 3ο λεπτό η κεφαλιά του Χερόνιμο Μπαράλες από πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Έγκμουντορ Κρίστινσον. Οι Αρκάδες διατήρησαν τον έλεγχο, αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις μπροστά από τα καρέ του τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Πέρα από τον εξαιρετικό Ενέκο Καπίγια, κανείς άλλος δεν βοηθούσε στο δημιουργικό κομμάτι. Ωστόσο, στο 19ο λεπτό ο Χερόνιμο Μπαράλες απέδειξε πως δεν συγχωρεί δεύτερη φορά. Σε μία πανομοιότυπη φάση με εκείνη του 3ου λεπτού, ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή σέντρα του Καπίγια και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κρίστινσον για το 1-0.

2. Ο ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΛΟΓΩ VAR

Παρά το εις βάρος της γκολ, η ΑΕΛ δεν ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και διατήρησε τον παθητικό ρόλο. Μάλιστα, στο 21′ θα μπορούσε να μείνει με 10 παίκτες εξαιτίας αγκωνιάς του ΡάνΜιλοσάβλιεβιτς στον Ντάνι Σουάρεθ, ο οποίος έμεινε για αρκετή ώρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γιώργο Τζοβάρα να πηγαίνει στο VAR για να δει αν υπάρχει περίπτωση κόκκινης κάρτας. Τελικά, ο Σέρβος μέσος τη γλύτωσε με την κίτρινη που είχε δεχθεί αρχικά από τον ρέφερι του συνδέσμου Φθιώτιδας. Οι “βυσσινί” απείλησαν για πρώτη φορά στο 37ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Νούνιτς ύστερα από ωραίο γύρισμα του Σετσέροβιτς, κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα, ο Χρίστος Τασουλής “απάντησε” στον επιθετικό της ΑΕΛ, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρα λίγο έξω από την εστία του Κρίστινσον. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για τράβηγμα του Σετσέροβιτς μέσα στην περιοχή από τον Λουίς Φερνάντεθ. Όμως, μετά από χρήση του VAR, ο Τζοβάρας πήρε πίσω την απόφασή του, με τους Αρκάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.

3. ΤΟ’ ΧΑΣΕ Ο ΜΠΑΡΑΛΕΣ, ΤΟ ‘ΒΑΛΕ Ο ΑΣΟΥΜΠΡΕ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε δύο διορθωτικές κινήσεις, με τους Κάτσε και Ασούμπρε να περνούν στη θέση των Σετσέροβιτς – Μιχαήλ και τον προπονητή της ΑΕΛ να γυρνάει τη διάταξη από 3-5-2 σε 4-2-3-1. Οι “βυσσινί” έγιναν πιο επιθετικοί, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία και στην αρχή του δευτέρου μέρους την είχε ο Αστέρας και πάλι με τον Μπαράλες. Ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Αργεντινός φορ με προβολή από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον. Ό,τι δεν κατάφερε ο Μπαράλες, το πέτυχε ο Ασούμπρε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Νούνιτς έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια απ’ τα αριστερά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ασούμπρε, κι εκείνος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι παίκτες του Γρηγορίου είχαν καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος και έψαξαν τη μεγάλη ανατροπή, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

4. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Μετά το 70ό λεπτό, ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ που θα τους προσφέρει μία υπερπολύτιμη νίκη. Παρ’ όλα αυτά, όπως χρειάστηκε, οι δύο τερματοφύλακες δήλωσαν παρών και αποσόβησαν τον κίνδυνο για την ομάδα τους σε αρκετές περιπτώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα