Μπαρτσελόνα: Κατηγορούμενος για διαφθορά ο Μπαρτομέου

Μπαρτσελόνα: Κατηγορούμενος για διαφθορά ο Μπαρτομέου

Ραγδαίες εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα καθώς η καταλανική αστυνομία κατηγορεί τον πρόεδρο της, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, για διαφθορά στο σκάνδαλο του Barçagate.

Μπορεί τόσο η Βαρκελώνη όσο και η παγκόσμια αθλητική επικαιρότητα να κινείται στο ρυθμό της ενδεχόμενης αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα – ο Χόρχε, πατέρας και εκπρόσωπος του Αργεντινού σταρ παραδέχθηκε πως δεν αποκλείεται να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2021 – ωστόσο οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα ρεπορτάζ της El Mundo τα μεσάνυχτα Παρασκευής (4/9) η καταλανική αστυνομία (Mossos d’Esquadra) κατηγορεί τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, για διαφθορά όσον αφορά στο σκάνδαλο του Barçagate. Την υπόθεση, δηλαδή, του περασμένου Φεβρουαρίου που είχε αποκαλύψει ο Cadena Ser.

Το δημοσίευμα ανέφερε πως πρόκειται για την εταιρεία “I3 Ventures”, η οποία διαχειριζόταν δεκάδες λογαριασμούς σε Facebook και Twitter, μέσων των οποίων γινόταν προσπάθεια να πληγεί το κύρος και η εικόνα των σταρ της ομάδας, όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, αλλά και πρώην θρύλων του συλλόγου, όπως είναι οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ. Επίσης, στο στόχαστρο έμπαιναν και “αντίπαλοι” του Μπαρτομέου για τον προεδρικό θώκο, όπως οι Βίκτορ Φοντ, Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο.

Όπως αναφέρει το Sport24, το κόστος των υπηρεσιών ανήλθε κοντά στο 1.000.000 ευρώ, το οποίο είναι έξι φορές (!) μεγαλύτερο από την τιμή της αγοράς. Πέρασε από την υπερτιμολόγηση έχουν εντοπιστεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ πλασματικές απολύσεις και άλλα “τερτίπια” για να αποφευχθούν καταβολή αποζημιώσεων και άλλων υποχρεώσεων προς την Εφορία.

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου σε ομιλία του σε εκδήλωση βραβείων δημοσιογραφίας στις 19 Φεβρουαρίου είχε παραδεχθεί την επαφή με την εταιρία, αρνούμενος ωστόσο παράνομη δραστηριότητα και τονίζοντας ότι έδωσε εντολή να τερματιστεί η συνεργασία “μόλις έγιναν αντιληπτά τα αρνητικά σχόλια”.

Πλέον ο Δικαστής καλείται να αποφασίσει εάν η διαφθορά είχε ως αποτέλεσμα να πλουτίσει είτε ατομικά ο Μπαρτομέου είτε συνολικά τα μέλη του Δ.Σ. Ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση στους κόλπους της ομάδας.

Ο Τζουζέπ Μπαρτομέου βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω της υπόθεσης του Λιονέλ Μέσι – ήδη έγινε η συνάντηση με τον πατέρα και ατζέντη του ποδοσφαιριστή – προκαλώντας αντιδράσεις και αναβρασμό σε όλη την μπλαουγκράνα κοινότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version