Χαμός με ελληνικό ενδιαφέρον στη Σουηδία: Τέσσερις ισόβαθμοι διεκδικούν τίτλο

Χαμός με ελληνικό ενδιαφέρον στη Σουηδία: Τέσσερις ισόβαθμοι διεκδικούν τίτλο
Eurokinissi

Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του σουηδικού πρωταθλήματος, τέσσερις ομάδες είναι ισόβαθμες και διεκδικούν τον τίτλο. Έντονο το ελληνικό στοιχείο στη σπουδαία μονομαχία, ενώ απόψε ο Αϊντάρεβιτς συναντάει τον Ανέστη σε ένα ματς ρυθμιστή.

Εάν το σουηδικό πρωτάθλημα ήταν στα top της Ευρώπης, τότε θα ήταν πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα αθλητικά Μέσα του πλανήτη. Η κούρσα ολοκληρώνεται σε δύο αγωνιστικές και κανείς δεν μπορεί προβλέψει ποια ομάδα από τις βασικές διεκδικήτριες θα φορέσει το στέμμα της πρωταθλήτριας.

Χάμαρμπι, Μάλμε, Ντζουργκάρντεν και ΑΙΚ Στοκχόλμης έχουν από 59 βαθμούς, ενώ η Ντζουργκάρντεν έχει ένα ματς λιγότερο (27) και παίζει απόψε με την Γκέτεμποργκ. Αυτή η μονομαχία έχει ελληνικό και κιτρινόμαυρο ενδιαφέρον λόγω ΑΕΚ, καθώς στην πρώτη αγωνίζεται ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και της δεύτερης τα γκολπόστ υπερασπίζεται ο Γιάννης Ανέστης.

Η Γκέτεμποργκ, βέβαια, έχει 45 βαθμούς, οπότε δεν διεκδικεί κάτι, μόνος τους τύπους εάν καταφέρει να σταματήσει την ομάδα του Αϊντάρεβιτς που εάν νικήσει θα πάρει αέρα τριών βαθμών στις δύο αγωνιστικές που υπολείπονται για την ολοκλήρωση της Allsvenskan.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ:

Χάμαρμπι (28) 59

Μάλμε (28) 59

Ντζουργκάρντεν (27) 59

ΑΙΚ Στοκχόλμης (28) 59

Βέβαια, το ελληνικό ενδιαφέρον σε αυτή τη μοναδική μάχη τίτλου δεν συγκεντρώνεται αποκλειστικά στους Αϊντάρεβιτς – Ανέστη. Κι άλλοι Έλληνες και ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα βρίσκονται στα ρόστερ των τριών εκ των τεσσάρων ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Μόνο στην Χάμαρμπι δεν υπάρχει παίκτης που να συνδέεται με κάποιο τρόπο με την πατρίδα μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Μολίνς (Μάλμε)

Τρίστασον (Μάλμε)

Ελιουνούσι (ΑΙΚ)

Κυριάκος Σταματόπουλος (ΑΙΚ, 40 χρονών, Ελληνοκαναδός)

Παναγιώτης Δημητριάδης (ΑΙΚ, 33 ετών, Ελληνοσουηδός)

Αϊντάρεβιτς (Ντζουργκάρντεν)

Ανέστης (Γκέτεμποργκ)

Και επειδή το ενδιαφέρον είναι γιγάντιο, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών. Την 29η, μάλιστα, υπάρχει ντέρμπι. Η Μάλμε του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Άρναρ Τρίστασον θα υποδεχτεί την ΑΙΚ Στοκχόλμης των Ελιουνούσι, Σταματόπουλου και Δημητριάδη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ:

29η αγωνιστική:

Έστερσουντ – Χάμαρμπι

Μάλμε – ΑΪΚ Στοκχόλμης

Ντζουργκάρντεν – Έρεμπρο

30η αγωνιστική:

Έρεμπρο – Μάλμε

Νόρκεπινγκ – Ντζουργκάρντεν

Χάμαρμπι – Χάκεν

ΑΪΚ Στοκχόλμης – Σούντσβαλ

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version