Ένταση στην εκδίκαση της ρατσιστικής επίθεσης Μπέου σε Τετέι – “Δεν νιώθω μαϊμού”

Διαβάζεται σε 2'
Αντρέα Τετέι
Αντρέα Τετέι INTIME NEWS

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Αχιλλέα Μπέου για ρατσιστική επίθεση προς τον Αντρέα Τετέι από την πειθαρχική επιτροπή της Super League, με τον πρόεδρο του Βόλου να απολογείται και τον παίκτη της Κηφισιάς να τονίζει πως δεν νιώθει μαϊμού αλλά άνθρωπος.

Μετά από περίπου δύο ώρες ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (26/02) η εκδίκαση, από το πειθαρχικό όργανο της Super League, του Αχιλλέα Μπέου για ρατσιστική επίθεση στον Αντρέα Τετέι στο πλαίσιο του αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της Κηφισιάς και του Βόλου που έλαβε χώρα στις 11 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Καισαριανής στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

“Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που ειπώθηκε από τα χείλη μου δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε. Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή.

Να μου πείτε από που προκύπτει ότι είναι ρατσιστικό; Φέρτε επιστήμονες γλωσσολόγους. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνικής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού.

Προσπάθησε να κοροϊδέψει τον διαιτητή”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος κατά την απολογία του ο οποίος, όπως γράφει το SPORT24, έδειξε μάλιστα ένα video από εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, όπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποκαλούσε μαϊμού τον Τάσο Κάκκο.

Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, υποστήριξε πως δεν έχει αμφισβητηθεί το video που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φαίνεται ο πρόεδρος του Βόλου να χρησιμοποιεί την φράση “μαϊμού”, με τον Αντρέα Τετέι να αναφέρει στην κατάθεσή του:

“Μόλις έπεσα κάτω μετά από φάουλ, όπως ήμουν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να δω κάποιον, άκουσα από τον πάγκο. Μόνος του έπεσε η μαϊμού. Ήμουν κοντά, το άκουσα τυχαία. Με ενόχλησε πολύ. Πήγα στον διαιτητή, του ζήτησα να κάνει κάτι.

Μου είπε ότι δεν το άκουσε. Τον ρώτησα αν άκουσε κάτι ο τέταρτος, μου είπε ότι ο συνάδελφος δεν άκουσε κάτι και να συνεχίζουμε το παιχνίδι. Μετά μίλησα το παιχνίδι. Δε νιώθω ότι είμαι μαϊμού. Είμαι άνθρωπος. Το άκουσα πρώτη φορά”.

Οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις θέσεις τους έχοντας μαζί και τους δικηγόρους τους, με τον πρόεδρο του πειθαρχικού οργάνου της Super League να ανακοινώνει ότι θα υποβληθούν υπομνήματα μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα