ΠΑΟ – Ολυμπιακός: Επεισόδια σε κερκίδες και εκτός ΟΑΚΑ -Εισβολή οπαδών στον ερυθρόλευκο πάγκο

ΠΑΟ – Ολυμπιακός: Επεισόδια σε κερκίδες και εκτός ΟΑΚΑ -Εισβολή οπαδών στον ερυθρόλευκο πάγκο
Ένταση και χημικά στο ΠΑΟ - ΟΣΦΠ Eurokinissi Sports

Έξω από τη θύρα του Παναθηναϊκού έσκασαν αρκετές χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Από την πλευρά της αστυνομίας έγινε χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο έγινε αποπνικτική. Διεκόπη οριστικά ο αγώνας.

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ειδικότερα μετά από το γκολ του Ολυμπιακού, έξω από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού ομάδα περίπου 50 ατόμων έριξε αρκετές χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Από την πλευρά της αστυνομίας λόγω έντασης, έγινε χρήση χημικών.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο έγινε αποπνικτική, με πολύ κόσμο να μετακινείται από τις θέσεις του έτσι ώστε να αποφύγει τους καπνούς. Κατά τα επεισόδια η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές και 8 συλλήψεις. Οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί εκ των ταραξιών, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, που σημαίνει ότι είναι πιθανό οι συλλήψεις να αυξηθούν.

Επεισόδια στο ΠΑΟ - ΟΣΦΠ Eurokinissi Sports

Eurokinissi

Αστυνομικός στο ΟΑΚΑ Eurokinissi Sports

Ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκο Φριτς, αναγκάστηκε να διακόψει το ματς στο 70ό λεπτό καθώς η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται πιο αποπνικτική και για τους ίδιους τους παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αρχικά και του Παναθηναϊκού εν συνεχεία μπήκαν στ’ αποδυτήρια. Οι οπαδοί των πράσινων που κάθονταν σε άλλες θύρες ξεκίνησαν ν’ αποδοκιμάζουν τους οργανωμένους για τη συμπεριφορά τους.

Αστυνομικοί στο ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ Eurokinissi Sports

Αστυνομικοί στο ΠΑΟ - ΟΣΦΠ Eurokinissi Sports

Ο Φρις αποφάσισε λίγο μετά τις 21.20 την οριστική διακοπή του αγώνα.

Εισβολή στον ερυθρόλευκο πάγκο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πέμπτο λεπτό του ντέρμπι , οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκαν σε μέλη του ερυθρόλευκου πάγκου. Αυτό σήμανε την πρώτη – προσωρινή – διακοπή του αγώνα για οκτώ λεπτά, με τον Γερμανό ρέφερι να διατάζει την επανεκκίνησή του στο 13ο.

Από τον ερυθρόλευκο πάγκο μάλιστα υποστήριζαν ότι ένας από τους εισβολείς που πλησίασαν κινούμενοι επιθετικά προς αυτόν, κρατούσε μαχαίρι. Δεν χτύπησε κανείς, καθώς υπάρχει άμεση επέμβαση των αστυνομικών αρχών στο σημείο της έντασης.

Να τονιστεί πως πλέον είναι σε ισχύ ο νόμος Βασιλειάδη. Όποιος συλλαμβάνεται, με την άσκηση της ποινικής δίωξης ο εισαγγελέας πρέπει να του επιβάλει περιοριστικούς όρους και να μην ξαναπατήσει ποτέ γήπεδο, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει η δίκη. Αν παραβεί τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύει άμεσα με ποινή φυλάκισης.

Eurokinissi

Αστυνομικοί στο ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ Eurokinissi Sports

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα