Euro 2020: “Covid is coming home” – Φόβοι για εκτόξευση κρουσμάτων στο Γουέμπλεϊ

Euro 2020: “Covid is coming home” – Φόβοι για εκτόξευση κρουσμάτων στο Γουέμπλεϊ
Οπαδοί στο Γουέμπλεϊ 2021 Frank Augstein / ASSOCIATED PRESS

Ανησυχία ότι το Γουέμπλεϊ μπορεί να αποδειχτεί εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού οδηγώντας σε "έκρηξη" κρουσμάτων λίγο πριν δεκάδες χιλιάδες οπαδοί βρεθούν στο ιστορικό γήπεδο για τον δεύτερο ημιτελικό του Euro.

Την ανησυχία για τον συνωστισμό δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων που δημιουργείται στο Γουέμπλεϊ, στην κορύφωση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης εκφράζουν αρκετοί Βρετανοί αξιωματούχοι και υπουργοί.

Η παρουσία 60.000 θεατών στο ιστορικό γήπεδο το βράδυ της Τετάρτης, για τον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2020, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία, καθώς και η επανάληψη της ίδιας εικόνας που δεδομένα θα δούμε στον τελικό της Κυριακής έχουν σημάνει “συναγερμό” στις υγειονομικές υπηρεσίες, να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το αν μπορεί να αποφευχθεί μία έξαρση κρουσμάτων στη χώρα.

Οι υπουργοί προειδοποίησαν πως δεν υπάρχουν “εγγυήσεις” που να διασφαλίζουν ότι το Γουέμπλεϊ δεν θα μετατραπεί σε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού, καθώς τόσο στο παιχνίδι της Τρίτης ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία, όσο και στα δύο που απομένουν, ο συνωστισμός στις εξέδρες δεν μπορεί να αποτραπεί. Παρά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και την προτροπή για χρήση μάσκας προς τους φιλάθλους που στέκονται όρθιοι, είναι εμφανές, από τις εικόνες και μόνο, ότι οι φίλαθλοι αγκαλιάζονται, φωνάζουν και πανηγυρίζουν μαζί, ανταλλάσσουν χειραψίες.

Παρά το αισιόδοξο πνεύμα του υπουργού Ενέργειας και Επιχειρήσεων, Κουάζι Κβάρτενγκ,. αρκετοί υπουργοί ανησυχούν, τόσο για όσα συμβαίνουν στις εξέδρες, όσο και για τη διασπορά κατά την προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο, όπως στην είσοδο και στα μέσα μεταφοράς.

Το κοντινό παράδειγμα της Σκωτίας μάλιστα, όπου υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων σε φιλάθλους που παρακολούθησαν αγώνες από κοντά, δικαιολογεί την ανησυχία των Βρετανών, τη στιγμή άλλωστε που ο αριθμός των φιλάθλων στους ημιτελικούς, παραπέμπει πια σε εποχές… κανονικότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα