Euro 2020: It’s coming home – Πώς το τραγούδι “Three Lions” έγινε ο ύμνος της Αγγλίας

Euro 2020: It’s coming home – Πώς το τραγούδι “Three Lions” έγινε ο ύμνος της Αγγλίας
Οπαδοί της Αγγλίας πανηγυρίζουν για την πρόκριση στον τελικό του Euro 2020 @ 2021 Matt Dunham / AP IMAGES

Το τραγούδι "Three Lions" που γράφτηκε για το Euro 1996 αποτελεί τον ύμνο των οπαδών της Αγγλίας και ο στίχος "It's coming home" το απόλυτο σύνθημα. Ποια η ιστορία του και γιατί είναι διαχρονικό.

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που οι φίλαθλοι της Αγγλίας άρχισαν να φωνάζουν ότι το ποδόσφαιρο “επιστρέφει στο σπίτι του” (It’s coming home) και από τότε συνεχίζουν να τραγουδούν το κομμάτι “Three Lions” σε κάθε μεγάλο τουρνουά μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο, φέτος, ο ιστορικός στίχος έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω των ομοιοτήτων ανάμεσα στο Euro 2020 και τον αγώνα για τον οποίο γράφτηκε το τραγούδι, το Euro του 1996.

Η Αγγλία πρόκειται να αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής (11/07) την Ιταλία στον μεγάλο τελικό και το “It’s coming home” αποτελεί το απόλυτο σύνθημα των ημερών.

Η FA είχε ζητήσει από τους κωμικούς David Baddiel και Frank Skinner να γράψουν το επίσημο τραγούδι της Αγγλίας εκείνη τη χρονιά, το οποίο έκαναν με το συγκρότημα The Lightning Seeds.

Μιλώντας σε μια εκπομπή του BBC Radio 5 για το κομμάτι, ο Baddiel είπε ότι ήθελαν να γράψουν έναν ύμνο “που πραγματικά να αντικατοπτρίζει πώς είναι να είσαι οπαδός της Αγγλίας”. Είπε ότι ο Frank Skinner το περιέγραψε ως ένα “γλυκόπικρο τραγούδι για την ομάδα της Αγγλίας”.

Η έναρξη του “Three Lions” με τους στίχους “Η Αγγλία θα το πετάξει, θα το καταστρέψει”, ενσαρκώνει μια ζωή απογοητεύσεων ως οπαδός της Αγγλίας. Αλλά όταν η ομάδα κερδίσει, τότε όλοι μαζί τραγουδούν σε δρόμους, μπαρ και παμπ σε ολόκληρη τη χώρα: “Έρχεται σπίτι.”

“Αυτό είναι ένα τραγούδι για το πώς ακόμη κι αν χάνουμε τόσο συχνά, συνεχίζουμε να θέλουμε να το τραγουδάμε”, δήλωσε ο Baddiel.

Η στιγμή που το τραγούδι κατέκτησε πραγματικά τις καρδιές των οπαδών, ήταν όταν αντήχησε γύρω από το Wembley στο τέλος του αγώνα Σκωτία – Αγγλία το 1996, που έληξε με σκορ 0-2.

“Και τότε το πλήθος το τραγούδησε πραγματικά. Τότε ήξερα ότι είχαμε κάτι ξεχωριστό”, δήλωσε ο Skinner στο Desert Island Discs.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα