Euro 2020: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό της Αγγλίας με την Ιταλία

Euro 2020: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό της Αγγλίας με την Ιταλία
Το Ούεμπλεϊ έτοιμο να υποδεχθεί το μεγάλο τελικό του Euro 2020 AP

Αγγλία και Ιταλία θα τα δώσουν όλα για να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης απόψε το βράδυ στο Ουέμπλεϊ.

Η κορυφή χωρά, όπως πάντα, μόνο έναν. Κάτι που σημαίνει ότι Αγγλία και Ιταλία θα μονομαχήσουν μέχρις εσχάτων για το τρόπαιο του Euro 2020 απόψε στο Ουέμπλεϊ.

Αν θέλουμε όμως να είμαστε απολύτως ακριβείς, θα πρέπει να πούμε ότι τον αποψινό τελικό τον περιμένει με τεράστια ανυπομονησία μία ολόκληρη χώρα. Και τον περιμένει εδώ και 55 χρόνια αφού τόσα έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Αγγλία αγωνίστηκε σε τελικό διοργάνωσης Εθνικών ομάδων. Ηταν το 1966 όταν τα Τρία Λιοντάρια κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στον τελικό (πάλι στο Ουέμπλεϊ) κόντρα στη Γερμανία.

Οι Αγγλοι, που αγαπούν παθολογικά το ποδόσφαιρο, έχουν αφιερώσει τα τελευταία 24ώρα τους στην Εθνική τους ομάδας και στο πως αυτή θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στο γήπεδο θα βρεθούν περίπου 67000 κόσμος (στο 75% της χωρητικότητας του Ουέμπλεϊ ελέω κορονοϊού) ωστόσο έξω από αυτό και σε όλες τις πόλεις της Αγγλίας θα στηθεί ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό πάρτι. Αν δε οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ πάρουν και το τρόπαιο, τότε η χώρα θα ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές.

Η αγγλική ομάδα θα παίξει και με τις ευχές της Βασίλισσας Ελισάβετ η οποία απέστειλε σχετικό μήνυμα το Σάββατο.

Με αέρα η Ιταλία

Από την άλλη πλευρά βέβαια δεν θα στέκεται ένας τυχαίος αντίπαλος. Η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει παίζει μέχρι στιγμής σπουδαίο ποδόσφαιρο και έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα φόντα για να κατακτήσει εκείνη το τρόπαιο.

Το γήπεδο βέβαια θα είναι εχθρικό, ωστόσο το λιγότερο 10.000 Ιταλοί θα βρίσκονται στις εξέδρες του Ουέμπλεϊ για να συμπαρασταθούν στην Εθνική ομάδα της χώρας τους η οποία ψάχνει τον πρώτο διεθνή τίτλο της μετά το 2006 (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια τότε κόντρα στη Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν). Σε ότι αφορά το Euro όμως η Ιταλία έχει πανηγυρίσει μία και μόνη φορά, το μακρινό 1968, στον τελικό κόντρα στη Γιουγκοσλαβία.

Ο λαβωμένος Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στον προημιτελικό με το Βέλγιο, ταξίδεψε κανονικά στο Λονδίνο για να βρεθεί στο πλευρό των συμπαικτών του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα