Euro 2020: Το Βέλγιο εκθρόνισε την Πορτογαλία από το θρόνο της Ευρώπης

Euro 2020: Το Βέλγιο εκθρόνισε την Πορτογαλία από το θρόνο της Ευρώπης
Μεγάλες οι μάχες στο παιχνίδι AP

Μετά από ένα πολύ ωραίο ματς, το Βέλγιο νίκησε 1-0 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και προκρίθηκε στους 8 του Euro 2020.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που μαρτυρά το φτωχό του σκορ. Και αυτό γιατί αφενός οι δύο αντίπαλοι είχαν πολύ υψηλού επιπέδου ποιότητα στο τερέν και αφετέρου διότι οι Πορτογάλοι έκαναν μία σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η οποία όμως δεν τους έφτασε.

Στο πρώτο μέρος οι λεπτομέρειες ήταν με τους Βέλγους οι οποίοι σε μία από τις λιγοστές τελικές τους προσπάθειες ευτύχησαν να προηγηθούν με το τέρμα του Τοργκάν Αζάρ στο 42ο λεπτό.

Euro 2020: Το χρυσό γκολ του Βελγίου

Στην επανάληψη οι Πορτογάλοι έκαναν τα πάντα για να ισοφαρίσουν. Επαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, πίεσαν, πηραν πράγματα από τους αναπληρωματικούς παίκτες που μπήκαν στο γήπεδο αλλά γκολ δεν κατάφεραν να βρουν. Η κορυφαία ευκαιρία τους ήταν το δοκάρι του Γκερέιρο.

Στον προημιτελικό του Μονάχου, το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει την Ιταλία σ’ ένα ακόμη σούπερ ματς.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τ. Αζάρ (90+5′ Ντεντόνκερ), Ντε Μπρόινε (48′ Μέρτενς), Λουκάκου, Ε. Αζάρ (87′ Καράσκο)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Σάντσες (78′ Ντανίλο), Παλίνια (78′ Ολιβέιρα), Μουτίνιο (55′ Φέλιξ), Μπ. Σίλβα (55′ Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70′ Α. Σίλβα)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα