Φίλαθλοι Λίβερπουλ – Τότεναμ σε UEFA: Σταματήστε να βγάζετε χρήματα από την αφοσίωση των φιλάθλων

Φίλαθλοι Λίβερπουλ – Τότεναμ σε UEFA: Σταματήστε να βγάζετε χρήματα από την αφοσίωση των φιλάθλων

Με συντονισμένη δράση, ο σύνδεσμος φιλάθλων της Liverpool "Spirit of Shankly" και ο αντίστοιχος της Tottenham "Tottenham Hotspur Supporters Trust", εξέδωσαν ανακοίνωση κάνοντας γνωστή τη δυσαρέσκεια τους - Ποια μέτρα ζητούν να ληφθούν άμεσα.

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι ανεξάρτητοι σύνδεσμοι φιλάθλων της Liverpool και της Tottenham, ασκώντας ευθεία επίθεση προς την UEFA, τις αεροπορικές εταιρίες και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μαδρίτης.

Οι τιμές των εισιτηρίων του τελικού του φετινού Champions League, η… αστεία διανομή τους στους φιλάθλους των δύο αντιπάλων (από 16,613 ο καθένας σε ένα γήπεδο 67,000 θέσεων) και η παράλληλη ραγδαία και κερδοσκοπική αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και των ξενοδοχείων στην ισπανική πρωτεύουσα, έχουν εξοργίσει τον φίλαθλο κόσμο στην Αγγλία.

Με συντονισμένη δράση, ο σύνδεσμος φιλάθλων της Liverpool “Spirit of Shankly” και ο αντίστοιχος της Tottenham “Tottenham Hotspur Supporters Trust”, εξέδωσαν ανακοίνωση κάνοντας γνωστή τη δυσαρέσκεια τους και αιτούμενοι τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των δύο συνδέσμων όπως δημοσιεύθηκε στο liverpoolfans.gr:

“Η τρέχουσα είναι μέχρι στιγμή μια καταπληκτική πορεία στο Champions League για την Tottenham Hotspur FC και τη Liverpool FC. Οι φίλαθλοι αμφότερων των ομάδων ανυπομονούν πλέον για την ιδιαίτερη στιγμή της 1ης Ιουνίου της Μαδρίτης.

Αλλά η ευτυχία μας που φτάσαμε στον τελικό μετριάζεται από τις τιμές της μετακίνησης, διαμονής και εισιτηρίων, καθώς και για την διανομή των εισιτηρίων.

Οι τιμές για πτήσεις προς την Μαδρίτη και τις γύρω πόλεις έχουν εκτοξευθεί έως και 840%. Τα δωμάτια των ξενοδοχείων κοστίζουν περισσότερες από £1,000 τη βραδιά και ακούμε μαθαίνουμε πως κρατήσεις ακυρώνονται και επαναπωλούνται σε τρομερά “φουσκωμένα” επίπεδα. Οι τιμές των εισιτηρίων άνω των £500 είναι επίσης εκβιαστικές. Και πρέπει να υπάρξει διαφάνεια από την UEFA και τους συλλόγους μας για το πώς τα εισιτήρια αποτιμώνται και διανέμονται.

Για πολλούς φιλάθλους, ο τελικός δεν είναι μία άπαξ εκδήλωση. Αποτελεί την επιτομή του ταξιδιού στη διάρκεια του οποίου φίλαθλοι ξόδεψαν χιλιάδες λίρες ταξιδεύοντας σε έξι πόλεις στην αντίστοιχη πορεία των δύο συλλόγων, επιφέροντας το θέαμα και την ατμόσφαιρα που αποτελούν σημεία-κλειδιά για το τόσο τιμημένο από την τηλεόραση προϊόν. Είναι καιρός να σταματήσετε να βγάζετε χρήματα από την αφοσίωση των φιλάθλων.

Ως ανεξάρτητοι οργανισμοί των δύο συλλόγων, αιτούμεθα:

Να τεθεί “οροφή” στις τιμές των εισιτηρίων

Διαφάνεια στη διανομή

Μέτρα προστασίας των καταναλωτών ώστε να σταματήσει η εκθετική αύξηση των τιμών και οι πρακτικές όπως η αναπροσαρμογή ήδη υπαρχόντων συμφωνιών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα