Φοκίνα – Τσιτσιπάς 0-2: Το Πριγκιπάτο είναι δικό του, back-to-back ο Στέφανος στο Μόντε Κάρλο

Φοκίνα – Τσιτσιπάς 0-2: Το Πριγκιπάτο είναι δικό του, back-to-back ο Στέφανος στο Μόντε Κάρλο
AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν απολαυστικός και με φόρα από την εμφάνισή του στον ημιτελικό κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) τον Ισπανό, Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα στον τελικό του Monte Carlo Masters και κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εκπληκτικό ματς απέναντι στον Ισπανό Νταβίντοβιτς – Φοκίνα και με 2-0 σετ (6-3, 7-6) κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Monte Carlo Masters. Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο5) πιέστηκε, δεν τα βρήκε εύκολα στο παιχνίδι, ωστόσο κράτησε την ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία και πανηγύρισε τον τίτλο.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Ισπανός πάλεψε, προσπάθησε να πάει το παιχνίδι σε τρίτο σετ, όμως ο Στέφανος ήταν ανώτερος και κράτησε το τρόπαιο του Μόντε Κάρλο για δεύτερη σερί χρονιά στα χέρια του.

Ο αγώνας

Το πρώτο σετ ήταν κλειστό, οι δύο παίκτες πολύ κοντά και ο Φοκίνα αποφασισμένος να δυσκολέψει και να προκαλέσει το παιχνίδι του Τσιτσιπά. Ο Ισπανός έκανε μπρέικ από νωρίς στο ματς, ένα μπρέικ όμως που ο Στέφανος πήρε άμεσα πίσω.

Έκτοτε ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος στο σετ, έβγαλε μεγάλα χτυπήματα και πολύ καλές άμυνες και δυσκόλεψε με το σερβίς του τον Φοκίνα. Έκανε νέο μπρέικ στο 3-4 του πρώτου σετ και το έκλεισε πίσω από το δικό του σερβίς.

Και στο δεύτερο σετ ο Στέφανος μπήκε “φουριόζος”. Έκανε από νωρίς το μπρέικ κόντρα στον Φοκίνα, κράτησε το σερβίς του και επέβαλε τον ρυθμό του. Η αντίδραση από τον αντίπαλό του ήρθε άμεσα, πήρε και πάλι πίσω το μπρέικ, προηγήθηκε στο σετ και βρήκε αυτοπεποίθηση.

Ο Στέφανος έμεινε στον τελικό, έφερε το σετ στα ίσα και προηγήθηκε μάλιστα με μπρέικ στο 5-4 του σετ. Ο Ισπανός απάντησε, το πανηγύρισε έξαλλα και μετά από μάχη των δύο το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του, ήταν απολαυστικός και επιβλήθηκε του Φοκίνα κατακτώντας τον τίτλο στο Μονακό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα