Φωνή απόγνωσης από την Εθνική Ομάδα Στίβου – Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μητσοτάκη

Φωνή απόγνωσης από την Εθνική Ομάδα Στίβου – Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μητσοτάκη
Εθνική Ομάδα Στίβου Eurokinissi

Επιστολή διαμαρτυρίας από την Εθνική Ομάδα Στίβου προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Το ψαλίδισμα της επιχορήγησης ΣΕΓΑΣ και η κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων που οδηγούν μέχρι και σε τραυματισμούς.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Εθνική Ομάδα Στίβου η οποία, μαζί με τις επιπτώσεις του κορονοϊού με αποκορύφωμα την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καλείται να διαχειριστεί μερικές ακόμη δυσχέρειες σε μία πολύ κρίσιμη καμπή του ελληνικού αθλητισμού και σε μία χρονιά που έχει χαρακτήρα προετοιμασίας, δεδομένης της μετάθεσης κάθε επίσημης αγωνιστικής δραστηριότητας.

Όπως χαρακτηριστικά συνυπογράφουν οι Έλληνες αθλητές του Στίβου “σάς απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να θέσουμε υπ’ όψιν σας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε μια χρονιά τόσο δύσκολη όσο η φετινή”.

Στην πληγή που έχει υποστεί γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός, άρα και η Εθνική Ομάδα Στίβου οι περικοπές της επιχορήγησης του ΣΕΓΑΣ (ύψους 422.000 ευρώ), όπως αναφέρουν οι αθλητές στην επιστολή τους “κινδυνεύει να αποτελέσει τη χαριστική βολή όχι μόνο για τη φετινή χρονιά αλλά και για την επόμενη. Τη στιγμή που περισσότερο από άλλες ο ελληνικός αθλητισμός είχε την ανάγκη της στήριξης της πολιτείας, αυτή η στήριξη ψαλιδίζεται”, πράγμα που ευλόγως δημιουργεί το αίτημα για “ανάκληση της περικοπής και επανόρθωση του ποσού στήριξης του ΣΕΓΑΣ, τουλάχιστον στο ύψος του 2019″.

“Αντίξοες συνθήκες, απειλείται η σωματική μας υγεία”

Εν συνεχεία, το δεύτερο σκέλος της διαμαρτυρίας των αθλητών του στίβου αφορά στην (α)καταλληλότητα των εγκαταστάσεων και της συντήρησής τους.

Όπως γράφουν στην επιστολή τους, “καθημερινά προπονούμαστε σε αντίξοες συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική μας υγεία υπό την απειλή τραυματισμών που μπορούν να επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Τόσο το προπονητικό κέντρο του ΟΑΚΑ όσο και αυτό του Αγίου Κοσμά, σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προετοιμασίας πρωταθλητών διεθνούς επιπέδου, ενώ παράλληλα το προπονητικό κέντρο της Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο) βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση”.

Είναι εμφανές πως η Εθνική Ομάδα Στίβου έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στη στήριξη της πολιτείας, κάνοντας έκκληση ώστε αυτή η υποστήριξη να αρχίσει να φαίνεται ώστε να ανταποκριθούμε, υπερνικώντας τις δυσκολίες και επιτυγχάνοντας ακόμη υψηλότερους στόχους για εμάς και την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι πως η δηλωμένη αγάπη σας για τον αθλητισμό και η εμπειρία σας από τον αγώνα που όλοι μαζί δώσαμε και δίνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας θα σας οδηγήσουν στην απόφαση να στηρίξετε και τον ελληνικό αθλητισμό σε αυτές τις δύσκολες ώρες”.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Εθνικής Ομάδας Στίβου:

https://www.news247.gr/download/8996//394000/epistolh.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα