Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η απάντηση περί ταπεινότητας που πρέπει όλοι να δουν

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η απάντηση περί ταπεινότητας που πρέπει όλοι να δουν
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 2021 Kathy Willens/AP Photo

"Προσπαθώ να επικεντρώνομαι στο τώρα, στη συγκεκριμένη στιγμή και αυτό είναι ταπεινότητα", δήλωσε ο 26χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Περί ταπεινότητας και σεμνότητας μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου και έδωσε μια άκρως υποδειγματική απάντηση.

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς έχει καταφέρει και ποιος τον έχει βοηθήσει να αφήσει εκτός αγωνιστικού χώρου τον εγωισμό του, ο 26χρονος “Greek Freak” δήλωσε πως φροντίζει να μένει στο παρόν και να ζει τη στιγμή, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο τον βοηθά να μένει ταπεινός και να μην έχει μεγάλες προσδοκίες.

“Νομίζω είναι η ζωή που μου έχει διδάξει να αφήνω το “εγώ” μου εκτός. Όταν σκέφτομαι ότι έκανα αυτό ή ότι είμαι τόσο σπουδαίος ή ότι νίκησα, γιατί θα το σκεφτείς κάποια στιγμή σίγουρα… Συνήθως την επόμενη ημέρα, θα είσαι χάλια. Είναι τόσο απλό. Τις επόμενες ημέρες θα είσαι απαίσιος και έχω έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης για αυτό. Σκέφτομαι πως όταν επικεντρώνεσαι στο παρελθόν, αυτό είναι το “εγώ” σου. “Έκανα αυτό”, “ήμασταν ικανοί και νικήσαμε αυτή την ομάδα με 4-0”, “έκανα αυτό στο παρελθόν”, “νίκησα αυτόν πιο παλιά”. Όταν επικεντρώνεσαι στο μέλλον, αυτό είναι η υπερηφάνεια σου. “Θα κάνω αυτό και το άλλο, θα κυριαρχήσω”, αυτό δεν γίνεται γιατί είσαι στο τώρα αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να επικεντρώνομαι στο τώρα, στη συγκεκριμένη στιγμή και αυτό είναι ταπεινότητα, το να είσαι ταπεινός και σεμνός. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις προσδοκίες. Βγαίνεις έξω και χαίρεσαι τον αγώνα, αγωνίζεσαι σε ανώτερο επίπεδο. Και νομίζω είχα ανθρώπους στη ζωή μου που με βοήθησαν με αυτό. Αλλά αυτό είναι μία ικανότητα που προσπάθησα να τελειοποιήσω. Δουλεύω πολύ πάνω σε αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσω.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα