Γκιουνές: "Δεν θέλουμε τον πόλεμο με τη Συρία αλλά..."

Γκιουνές: "Δεν θέλουμε τον πόλεμο με τη Συρία αλλά..."

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας, Σενόλ Γκιουνές, τάχθηκε κατά του πολέμου της χώρας του με τη Συρία αν και δικαιολόγησε εμμέσως πλην σαφώς την εισβολή.

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στη Συρία, ενώ οι Κούρδοι ανταποδίδουν τα πυρά εναντίον τουρκικών στόχων. Άμαχοι, μεταξύ αυτών βρέφη και μικρά παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας, Σενόλ Γκιουνές, τάχθηκε κατά του πολέμου με τη Συρία, αν και δικαιολόγησε εμμέσως πλην σαφώς την εισβολή.

"Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο, ούτε εγώ. Ο πόλεμος γίνεται γιατί δεχθήκαμε επίθεση. Δεν θέλουμε τον πόλεμο. Θέλουμε να προστατευτούμε. Η Τουρκία είναι υπέρ του σεβασμού και της αγάπης. Ζούμε σε μια χώρα δίχως διακρίσεις για το φύλο, τη θρησκεία και τη γλώσσα. Ο πόλεμος είναι άσχημο πράγμα, όπου κι αν γίνεται", υποστήριξε ο Σενόλ Γκιουνές στη συνέντευξη Τύπου.

Η εθνική Τουρκίας υποδέχεται την αντίστοιχη της Αλβανίας στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή (11/10, 21:45) στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020.

Πηγή: 

sport24.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Εισβολή στη Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισβολή στη Συρία: Σκληρή απάντηση των Κούρδων, συνεχίζουν να επιχειρούν οι Τούρκοι

SHARE: