Ιωάννης Μελισσανίδης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι Έλληνας Ολυμπιονίκης

Ιωάννης Μελισσανίδης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι Έλληνας Ολυμπιονίκης
Ιωάννης Μελισσανίδης INTIME

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης αποκαλύπτει μέσα από μια συνέντευξή του ότι ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ μιλά για τα ομοφοβικά περιστατικά που τον σημάδεψαν.

Για τις στιγμές που έζησε ως ένας “περήφανος αθλητής” αλλά και για τα ομοφοβικά περιστατικά που τον σημάδεψαν, έκανε λόγο ο Ιωάννης Μελισσανίδης σε συνέντευξή του στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης μέσα από την συνέντευξή του συμβουλεύει κάθε νέο αθλητή που ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να μην καταπιεστεί ποτέ για το ποιος πραγματικά είναι.

Διαπιστώνει ομοφοβία στον αθλητισμό και αναφέρεται στη δεύτερη ολυμπιακή διάκριση σε διαφορετικό άθλημα: «Η διάκρισή μου αυτή είναι η απάντηση στην ομοφοβία τους. […[ Δεν μάσησα, τους μάσησα».

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης σημειώνει πάντως ότι θεωρεί πως το «coming out» εισάγει μια διάκριση. «Το φορμάτ της κοινωνίας αναγκάζει εμάς της ΛΟΑΤ+ κοινότητας να κάνουμε ένα statement για την ταυτότητά μας, κάτι που αν το σκεφτείς είναι στιγματιστικό και “αντισυνταγματικό”».

Όσο για το αν έχει ζήσει ομοφοβικά περιστατικά στον αθλητισμό, είπε ότι «Ναι, έχω ζήσει. Όχι από υψηλού επιπέδου αθλητές και κυρίως από το εξωτερικό. Εγώ από πιτσιρίκι έκανα μπαλέτο και αυτό οι μεγάλες σχολές, της Ρωσίας και της Κίνας, το θαύμαζαν και το εκτιμούσαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες άλλες χώρες που έκαναν αστειάκια και φοβικά σχόλια».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα