Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν ξανά τα κολυμβητήρια

Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν ξανά τα κολυμβητήρια
Το κολυμβητήριο στις εγκαταστάσεις του Γουδή ΟΠΑΝΔΑ

Τι ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς για την επαναλειτουργία των κολυμβητηρίων της χώρας.

Την επαναλειτουργία των κολυμβητηρίων της χώρας μετά από 100 (και πλέον) ημέρες κλεισίματος λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού προανήγγειλε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού (και θρυλικός πολίστας, άνθρωπος που έχει μεγαλώσει μέσα στα κολυμβητήρια) τόνισε ότι στην αρχή προβλέπεται λειτουργία με μεγάλη αραίωση και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα οποία συμπεριλαμβάνεται και εβδομαδιαίο τεστ COVID.

Αναλυτικά έγραψε: “Μετά από 100 ημέρες γίνεται το πρώτο βήμα επαναλειτουργίας των κολυμβητηρίων. Στην αρχή μόνο τα ανοικτά, με μεγάλη αραίωση (1 αθλούμενος ανά 25τ.μ.), μόνο για αθλητές σωματείων και υποψήφιους ΤΕΦΑΑ & Στρ. Σχολών, με εβδομαδιαίο τεστ COVID.

Οργανωμένα και ελεγχόμενα ξαναβουτάμε…

Η σχετική ανακοίνωση

Η χρήση των ανοιχτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων και υποψηφίους των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και η δυνατότητα προπονήσεων των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League, προστίθενται από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις έως τώρα επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 586, 13/02/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

Η λειτουργία και χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, προβλέπεται πλέον εφόσον:

* τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού,

* διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορονοϊό COVID-19 και

* διατηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα